Eurovíziós Dalfesztivál – Online rekordokkal nyitott A Dal

Eurovíziós Dalfesztivál - Online rekordokkal nyitott A Dal

Online rekordokkal nyitott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor: már a szombati első elődöntőben kétszeres vendég és rekordszámú szavazat érkezett a produkciókra, mint a korábbi években. Emellett 757 ezres nézettséggel privát sávjában a legnézettebb műsor lett A Dal – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája hétfőn.

Az összegzés szerint A Dal 2016 weboldalát (www.mediaklikk.hu/adal) az adás napján 71 ezer egyedi érdeklődő kereste fel a Medián Webaudit adatai alapján. Ez csaknem a duplája az előző évek rekordjának számító 37 ezer egyedi látogatónak, amely vasárnap ugyancsak megdőlt, mert 48 ezren látogatták meg visszahallgatni az első elődöntő produkciót, sőt még az eddig elkészült majdnem száz extra videós tartalmat.

A Dal 2016-nak hála a közmédia portfolió összesített látogatószáma ugyancsak rekord közelben alakult, szombaton 261 ezren, vasárnap mindazonáltal 222 ezren keresték fel a hirado.hu, a mediaklikk.hu, a petofilive.hu és a telesport.hu alkotta portálcsoportot – tartalmazza a közlemény.

A korszerűsödött A Dal 2016 applikációval idén eleinte nemcsak a mobileszközökön, hanem közvetlenül a weboldalon keresztül szintén lehetett pontozni a produkciókat és voksolhattak ugyancsak az érdeklődők kedvenceikre a szimpátiaszavazáson.

A Duna televízióban és a Duna Worldön közvetített dalválasztó show nézettsége 757 ezer fő volt, ezzel a műsor privát sávjában a legnézettebb produkció lett. A két csatornán a műsor közönségaránya a teljes népesség körében összesen 16, 7 százalék volt. A két csatorna valamelyikén 1 millió 809 ezer fő nézett bele a műsorba legalább egy percre, ez a teljes népesség 20,5 százaléka. A műsorra odakapcsolók átlagosan 52 percet néztek meg az első dalválasztóból a Nielsen Közönségmérés adatai szerint.

A Dal 2016 a Duna és a Duna World csatornákon szombatonként 19.40-től megfigyelhető. A zenei műsor 3 elődöntőből, 2 középdöntőből és a fináléból áll, amelyre február 27-én kerül sor. Az egyes elődöntőkben 10, a középdöntőkben 9, a döntőben 8 versenydal hangzik el.

mti