Első alkalommal a Művészetek Völgyében a MANK

Első alkalommal a Művészetek Völgyében a MANK

Most először várja a művészetkedvelőket a Művészetek Völgyében a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. együttes alkotásra, a jelenkori művészet megismerésére saját udvarral.

A MANK ArtPortán a kíváncsiskodók zenekarokkal rendezett beszélgetéseken vehetnek részt, megalkothatják saját művészeti alkotásaikat és megtekinthetik a Cseh Tamás életének, munkásságának pillanatait felelevenítő filmösszeállítást – közölte a szervezet sajtótájékoztatóján.

A most először előkészített műgyűjtő játék résztvevőinek fiatal alkotóművészek műveit kell megtalálniuk a Művészetek Völgyében, szelfizni velük, ezután feltölteni a fotókat a közösségi oldalak egyikére.

Bemutatkozik a rendezvényen az Úton van a Cziffra Center kulturális roadshow is, július 27-én roma művészeti csoportokkal, lenyűgöző attrakciókkal találhatja szemben magát a nagyérdemű. A szakmai beszélgetésen a roma tehetséggondozásról lesz szó, Horváth Kristóf, „Színész Bob”, a Tudás Hatalom társulat alapítója szokatlan irodalomórát tart és a roma nők művészetben betöltött szerepéről is szó esik.

A filmklubban Lévai Balázs Pécsi szál című zenés dokumentumfilmjét vetítik, a fotográfiai workshopon Eifert János fotóművész eltérő fotótechnikai eljárásokat mutat meg. Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész a Nézőképző beszélgetésein arra keresi például a választ, hogy mitől válik művészetté, ha valaki három hónapig ül egy múzeumban, vagy hogy egy régiséggel megvásárolható-e a gondolat is.

Bács Emese hozzájárulásával felállítják a Gigacsigát, a Művészetek Völgye újrahasznosított, selejt anyagokból készülő, csigaformát öltő szobrát. A hulladékok újrahasznosításával groteszk emberi figurákat megalkotó képzőművész alkotása a Cirque du Tókert udvarban lesz megfigyelhető.

mti