BMW M Performance alkatrészek átfogó palettája is rendelhető már a most bemutatott BMW M3 és M4 Coupé pároshoz

BMW M Performance alkatrészek átfogó palettája is rendelhető már a most bemutatott BMW M3 és M4 Coupé pároshoz

A bajor prémiumgyártó ügyfélköre tetszetős és hatékony opciókkal fokozhatják tovább a prémium középkategória nagyteljesítményű etalonjainak kvalitásait.

A hajtáslánc-technológia, a fékrendszer és a futómű-technológia kapcsán kifejlesztett megannyi innovációjával a modern BMW M3 limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 248 gramm / km), a korszerű BMW M3 Competition limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 234 gramm / km), a modern BMW M4 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 248 gramm / km) és a modern BMW M4 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 234 gramm / km) kvartettje kisvártatva új mércét állít fel a nagyteljesítményű prémium limuzinok és kupék szegmensében. A műszaki alapot mindehhez a modern fejlesztésű, soros hathengeres benzinmotor adja, amelyiknek teljesítményét a bajor prémiummárka mérnökei még tovább fokozták. A modern BMW M3 limuzin és a modern BMW M4 Coupé párosában az kapacitás 353 kW / 480 lóerő maximális teljesítményét egy hatfokozatú manuális váltó továbbítja a hátsó tengely felé, míg a Competition kivitelek 375 kW-ra / 510 lóerőre növelt maximális teljesítményét egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó juttatja a hajtott kerekekhez. A rendhagyóan magas fordulatszám-tartományig kalibrált, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó benzinmotor teljesítmény-karakterisztikáját a motorsport élvonalában felhalmozott szakmai ismeretek kiaknázásával alkották meg a tervezők – nélküle, hogy a BMW M modellekre sajátos, kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság szemernyi csorbát is szenvedne. Annak érdekében mindazonáltal, hogy a korszerű BMW M3 limuzin és a korszerű BMW M4 Coupé erőforrásának sportos karakterét még tovább fokozzák, a bajor prémiumgyártó kuncsaftjai az újdonságok piaci bevezetésétől kezdve, 2021 márciusától a sportautó-kvartetthez elérhető BMW M Performance alkatrészek átfogó portfólióját is megrendelhetik. A külön választható extrafelszereltség részeként rendelkezésre álló tételekkel leginkább személyre szabható a nagyteljesítményű modellek megjelenése, mialatt dinamikus vezethetőségük is új szintre lép.

A prémium minőségű BMW M Performance alkatrészeket a BMW M GmbH a Föld legkeményebb versenypályáin, a motorsport élvonalában felhalmozott szaktudásra építve hozta létre, konkrétan a modern BMW M3 limuzin és a modern BMW M4 Coupé karakteréhez igazítva. A legtöbb elem mindemellett nem kizárólagosan vizuális, de funkcionális szerepet is betölt, merthogy könnyűszerkezetes és aerodinamikailag cizellált kialakításukkal tovább csökkentik a sportautó-kvartett saját tömegét és javítják légellenállásukat, amellyel a nagyteljesítményű modellek menetdinamikai adottságai is érezhetően nőnek.

Az összes régebbinél motorsportosabb kerékfelfüggesztés és hangzás

A BMW M Performance alkatrészek funkcionális szerepére a titánból készült sport kipufogórendszer az egyik legkiválóbb példa: az elektronikusan vezérelt szelepekkel ellátott, könnyűszerkezetes modern műszaki megoldás – amit a motorsport élvonalában felhalmozott szaktudás kiaknázásával, konkrétan a BMW M modellek részére fejlesztettek ki a mérnökök – hozzávetőlegesen 5 kilogrammal nyom kevesebbet a mérlegen a korszerű BMW M3 limuzin és a modern BMW M4 Coupé tömegtermelésben kínált kipufogórendszeréhez képest, cizellált kipufogógáz-vezető megoldásainak hála ugyanakkor az összes régebbinél sportosabb vezetési élményt garantál. A BMW M Performance sport kipufogórendszer által generált, mélyről érkező hangorkán a motorsportból lehet ismerős a rajongóknak, intenzitását mindazonáltal a modern műszaki megoldás az egyes vezetési üzemmódok alapján képes áthangolni. A kerámia-bevonatú, titánból készült négy darab kipufogóvég ugyanakkor összetéveszthetetlen képi hatást is jelent.

A BMW M Performance sport futóművet jó néhány versenypályán fejlesztették és tökéletesítették a tervezők, hamisítatlan motorsportos génekre építkezve. Az állítható kerékfelfüggesztések 5-12 milliméter közti intervallumban képesek csökkenteni a sportmodellek hasmagasságát (az alap M modellekhez képest 10 milliméter hasmagasság-csökkenés ajánlott), amely változatlan lengéscsillapító-hangolás mellett alacsonyabb súlypontot, kanyarodások közben még kisebb karosszéria-kilengéseket és nagyobb kanyarsebességeket nyújt. A hasmagasság csökkentése a felfokozott menetdinamika mellett még sportosabb kiállást is garantál.

A BMW Motorsport hosszú távú megmérettetésein kifejlesztett BMW M Performance sport fékrendszer rövidebb fékutat, gyorsabb rendszerreakciót, pontosabb adagolhatóságot és magasabb fokú hőellenállást garantál. A bajor prémiummárka azon kliensei, akik rendszeresen kívánják feszegetni a modern BMW M3 limuzin és a korszerű BMW M4 Coupé teljesítményhatárait, meglepődve tapasztalják, hogy a modern műszaki megoldás az intenzíven vett kanyarívek előtt mennyivel dinamikusabb kormányozhatóságot nyújt a korszerű sportautó-kvartett sorozatgyártásban kínált fékrendszeréhez képest.

A csúcstechnológiás szénszál még tovább fokozza a megjelenést

A csúcstechnológiás szénszálat a erős szerkezet, a rendhagyóan magas fokú anyagmerevség és az extrém könnyed önsúly jellemzi. A szénszál-erősítésű műanyagot (CFRP) mindent összevetve a motorsport nagyon sok területén széles körben alkalmazzák, a láthatóan hagyott szénszálak ugyanakkor az utakon is a sportosságot szimbolizálják. A BMW M Performance alkatrészek ezáltal – ugyanakkor nem kizárólagosan emiatt – intenzív motorsport-hangulatot árasztanak, nagyszerűen illeszkedve a korszerű BMW M3 limuzin és a modern BMW M4 Coupé formanyelvéhez. A BMW M Performance lökhárító-toldat, a BMW M Performance első koptatók és a BMW M Performance légterelő lapok példának okáért – mindegyik szénszálból készülve -rendkívül kihegyezett ruhába öltöztetik a frontrészt. Oldalnézetből a szénszálból készült BMW M Performance Air Breathers légkivezető nyílásokon akad meg a tekintet, a karosszériát ugyanakkor szénszálból készült BMW M Performance küszöbtoldatok nyújtják meg vizuálisan. Az újdonságok hátsó részén a talpakon álló, szénszálból készült BMW M Performance szárny és a visszafogottabb, szénszálból készült BMW M Performance légterelő szárny zárja a sportos összképet.

Mindezt a szénszálból készült BMW M Performance diffúzor és a titánból készült BMW M Performance sport kipufogórendszer dupla ikervégződése színesíti, kerámia bevonattal, matt fekete árnyalatban. A korszerű BMW M3 limuzin és a korszerű BMW M4 Coupé opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján a szénszál-bevonatú, titánból készült BMW M Performance kipufogóvégek is megtalálhatók, a sorozatgyártásban kínált kipufogórendszer sportos személyre szabható tételeként. A nagyteljesítményű modellek megjelenése BMW M Performance motorsport-fóliával is tovább fokozható: az öntapadó fóliák a BMW M divízió trikolor színeit varázsolják az újdonságok mindkét oldalára, istenien illeszkedve a karosszéria vonalvezetéséhez.

Kovácsolt keréktárcsák akár 21” méretben, eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelve

A korszerű BMW M3 limuzin és a modern BMW M4 Coupé piaci bevezetésével párhuzamosan két komplett nyári keréktárcsa-garnitúra gurul fel a nagyteljesítményű sportautó-kvartett BMW M Performance alkatrészeinek palettájára. A belépő szintű változat az Y küllődizájnú, 963 M kódjelű, Frozen Gunmetal Grey árnyalatú, „M Performance” felirattal ellátott és eltérő méretű (elöl 19”, hátul 20” méretű) gumiabroncsokkal szerelt BMW M Performance kovácsolt keréktárcsa-garnitúra, amely rendhagyó küllődizájnjával, rendhagyóan magas fokú merevségével, alacsony önsúlyával és nagyobb sebességnél jelentkező, légellenállás-csökkentő hatásával emelkedik ki a könnyűfém keréktárcsák sorából. A nyári keréktárcsák csúcsát ugyanakkor a keresztküllő-dizájnú, 1000 M kódjelű, Gold Bronze matt vagy Jet Black matt árnyalatú, „M Performance” felirattal ellátott BMW M Performance garnitúra jelenti, amelyek elöl 20”, hátul mindazonáltal 21” méretben mindössze a BMW M Performance portfólió részeként állnak rendelkezésre.

Példás tapadás télen is: hólánc-kompatibilis, 19” méretű keréktárcsa-garnitúra

A havas és jeges útfelületeken való biztonságos közlekedést hólánc-kompatibilis, 19” méretű, duplaküllő-dizájnú, 829 M kódjelű BMW M Performance téli keréktárcsa-garnitúra garantálja a bajor prémiumgyártó kuncsaftjainak. A matt fekete felniket könnyed tisztán tartani és eredményesen néznek szembe a téli útviszonyok jelentette kihívásokkal. A leszerelt garnitúra ideális tárolása és lehető legkönnyebb szállíthatósága érdekében a keréktárcsákhoz a vállalat BMW M Performance kerékzsákokat is ajánl, amelyek mindenféle szennyeződéstől megvédik a 17” – 22” közt behelyezhető felniket, az egyéni igényeket kiszolgáló jelöléseknek betudhatóan mindazonáltal a szezon elején az összes kerék könnyűszerrel beazonosítható marad. Sőt mi több, a kerékzsákok pompázatos „M Performance” feliratokkal csempészik be a motorsport élvonalának hangulatát a garázsba.

Az utastér motorsport-hangulatát a szénszál és az Alcantara kettőse hozza létre

A BMW M Performance alkatrészek motorsport-ihlette palettájának betudhatóan a bajor prémiumgyártó megrendelői a korszerű BMW M3 limuzin és a korszerű BMW M4 Coupé utasterének sportosságát, továbbá kényelmét is több módon fokozhatják, mind vizuális, mind funkcionális tekintetben. Az ajtók kinyitásakor szénszálból készült, színes „M Performance” felirattal ellátott BMW M Performance küszöblécek üdvözlik a sportos hangulatot, amely az szintén „M Performance” feliratú, bőrhatású szegéllyel és BMW M trikolor árnyalatú zászlóval felvértezett BMW M Performance első és hátsó szőnyegeken folytatódik. Az egyenként, szénszálból és kézzel készült BMW M Performance utastéri dekorbetétek a láthatóan hagyott szénszálak matt felületét és az Alcantara jó megjelenésű érintését integrálják, a középkonzol két oldalán elhelyezett BMW M Performance térdpárnák mindazonáltal a sportos vezetési inger kényelmét fokozzák.

A BMW M Performance Pro sportkormányt az Alcantara határozza meg, amit kiemelkedő tapadásának hála a motorsport élvonala is gyakran használ. A hüvelykujjaknál kiképzett Alcantara-markolat és a kivételes bélés minden vezetési szituációban kifogástalan fogást és végtelenül közvetlen kormányérzetet ígér. A kék színű „12-órás” jelzés és a BMW M divízió trikolor árnyalatában alkalmazott kontraszt-varrások szintén a motorsport örökségét hirdetik. Az alapfelszereltségként kínált bőrkormány alternatívájaként a modern BMW M3 limuzin és a modern BMW M4 Coupé párosához a szénszál / Alcantara vagy szénszál / bőr kettős borítású BMW M Performance sportkormány is megrendelhető a külön választható extrafelszereltség részeként, mindkét esetben „M Performance” felirattal. A BMW M Performance sportkormányok mögé kérhető váltófülek az alapesetben krómozott változat helyett szénszálból is elérhetőek.

Az indulás és az érkezés sportos hangulatát ráadásul fényes LED-ekkel funkcionáló BMW M Performance projektorok nyomatékosíthatják, amelyek a nyitott ajtók aljából a BMW M divízió logóját és másfajta BMW M Performance motívumokat vetítik a gépkocsi melletti aszfaltra. A sportautó-kvartett motorsport-hangulatú nyitását és zárását prémium minőségű Alcantarával borított, szénszálból készült betéttel ellátott BMW M Performance kulcstartó garantálja, amely egy BMW M világoskék színű, hatszögletű csavarral tartja biztos helyen, szennyeződésektől és sérülésektől is távol a kulcsot.

A eszményien szellőző, géppel is mosható BMW M Performance beltéri autótakaró olyan puha anyagból készült, hogy megóvja a gépjármű fényezését, az egyediséget mindazonáltal olyan dizájn-elemek fokozzák, akárcsak a BMW M divízió logója, az „M Performance” felirat vagy a vese alakú hűtőrács-pár.