Az új Škoda Superb még komfortosabb és biztonságosabb

Az új Škoda Superb még komfortosabb és biztonságosabb

A Škoda modernizálja autókínálata zászlóshajóját. 2017. május végétől a Škoda Superb és Škoda Superb Combi modelleket egy sor újdonsággal szerelik fel. Mint amilyen a biztonságot fokozó önvezérelt vészhívás, melyet újabb kényelmi és connectivity megoldások egészítenek ki.

Care Connect önvezérelt vészhívással

A modern modellévvel a Škoda Superb limuzin és Škoda Superb Combi modelleket az alapfelszereltség részeként Care Connect rendszerrel szállítja az üzem az Ambition felszereltségi szinttől kezdve – a hozzájuk rendelt infotainment rendszer típusától függetlenül.

A Care Connect legnélkülözhetetlenebb funkciója az önvezérelt vészhívás, ami egy baleset után önmagától aktiválódik, ha a szabályzó rendszerét behatás éri. A jármű hang és adatkapcsolatot létrehoz a segélyhívó diszpécserközpontjával, és továbbítja a elengedhetetlen adatokat. A segélyhívás manuálisan is kezdeményezhető a tetőpanelen elhelyezett gomb támogatásával.

Ezenkívül a jármű távoli elérése már a Škoda Connect applikáción át is létrehozható. Az okostelefon informálja a sofőrt többek között arról, hogy az ablakok és az ajtók zárva vannak-e, vagy, hogy lekapcsolta-e a fényszórót. A parkoló helyzet szerepkör megmutatja, precízen hol áll a jármű, a „Honk & Flash” szerepkör ugyanakkor a kürt és a vészvillogó aktiválásával könnyíti meg, hogy rátaláljon autójára a tulajdonos.

Infotainment: 9,2 colos monitor üveg dizájnnal és SmartLink+ rendszer

Nagyszámú szerepkör érhető már el a Škoda Superb hangolt infotainment rendszerével. A Columbus navigációs rendszer monitora 8-ról 9,2 colosra, a Swing rendszeré mindazonáltal 5-ről 6,5 colosra növekedett. Továbbá üveg stílus korrigálja tovább a tekintélyes felbontású monitorok képét.

A SmartLink+ rendszerrel a fedélzeten a Škoda Superb most újabb hálózati együttműködésre ad lehetőséget a gépjármű és az okostelefon közt. A SmartLink+ navigációs, infotainment és kommunikációs alkalmazásokat hív le a telefonból a gépjárműbe, ugyanakkor a járműből adatokat is továbbít a telefonba kiértékelésre.

Vezetői segédrendszerek:

A Škoda Superb nyújt támogatást megelőzni a koccanásokat parkolás közben. Ezt parkolóradarok és a kiterjesztett Manouver Assist szerepkör biztosítja, amely ugyanakkor a jármű előtt álló akadályokat is érzékeli. A rendszer nemcsak optikai és hanghatásokkal figyelmezteti a sofőrt, de szükség során a fékeket is aktiválja.

Masszázsfunkció a vezetőülésben

Annak érdekében, hogy a Škoda Superb még komfortosabb lehessen az egész család részére, a gépjárműt új szerkezetekkel szerelték fel. A vezetőülés rendelhető masszázsfunkciója, amely többek közt elektronikusan állítható, szellőztető és memóriafunkcióval is büszkélkedhet, nagyobb komfortot nyújt a hosszú utakon. Az utasok egymás közti kommunikációján is javítottak a Digital Voice Enhancement rendszerrel, ami az utastérben elhelyezett mikrofon támogatásával az elől ülők hangját felerősítve továbbítja a hátsó ülések felé.

A 19 colos, könnyűfém Acamar keréktárcsák új megjelenése hangsúlyozza a cseh üzem topmodelljének jó megjelenésű megjelenését. Azonfelül, a modernizált Škoda Superb az év későbbi szakaszától egy Velvet vörös fantázianevű új metálfényezéssel is rendelhető lesz.

Az L&K felszereltségnél fekete tetőkárpit, a gépkocsi sárvédőelemeire és ajtóira ugyanakkor krómcsíkok kérhetők, amivel a korszerűsödött Škoda zászlóshajó csúcsváltozata még lenyűgözőbb hatást gyakorol 2017 május végétől.