Az LG új tévéi lenyűgöző funkciókkal és technológiai megoldásokkal írják újra a nézői és felhasználói élményt

Az LG új tévéi lenyűgöző funkciókkal és technológiai megoldásokkal írják újra a nézői és felhasználói élményt

Az LG Electronics (LG) prezentálta korábbi legfejlettebb és legimpozánsabb tévécsaládját, élén a cég speciális 2022-es OLED masináival. Az erőteljes képalkotási modern műszaki megoldások, ugyanakkor a még több okos szerepkört és szolgáltatást kínáló, modernizált webOS operációs rendszer révén az LG legkorszerűbb modelljei minden eddiginél magasabb szintre emelik a nézői és felhasználói élményt.

A modern műszaki megoldás

Az LG OLED gépezetek – amelyek kilenc éve állnak a átfogó prémium tévépiac élén, továbbá nyolc esztendeje évente elhozzák a CES innovációs díját – átformálták a felsőkategóriás televíziók szegmensét és az egész világon fogyasztók millióinak első számú választását jelentik. Az OLED tévékben külön-külön be- és kikapcsolható, önálló fénykibocsátásra képes pixelek biztosítják a pompás fekete megjelenítését, a hihetetlenül természetes színeket és a végtelen kontrasztot. A külön háttérvilágítás nélküli OLED vékonyabb és könnyebb képernyőt idéz elő, mint bármelyik másik kijelzőtechnológia, mindent összevetve eddig nem látott formavilágú, példának okáért akár hajlítható vagy feltekerhető tévék létrehozását is kínálja.

Az LG fejlett OLED-paneljével szerelt G2 széria szerkezetei egyedülállóak a maguk nemében. Az OLED fejlődésének következő szintjét jelentő, a G2 és a C2 sorozatban is megtalálható OLED evo modern műszaki megoldás tudniillik nagyobb fényerőt nyújt az ultra-realisztikus, szédületesen tiszta és részletgazdag képekhez. A G2 széria masinái az LG új α (Alpha) 9 Gen 5 nagy tudású processzora sőt még a társaság Brightness BoosterTM technológiája révén még nagyobb fényerő kibocsátására képesek a jobb hőelvezetésnek és a korszerűsített algoritmusnak hála.

Az LG 2022-es G2 sorozatában a már létező 55, 65 és 77 hüvelyk képátlójú tévékészülékek mellé érkezik egy új, 83 colos modell, tetejébe itt mutatkozik be a Föld első 97 hüvelykes OLED televíziója is. Ez a széria viseli egyébként a Gallery Design megnevezést is, amit a kifinomult, falra simuló formaterve után kapott. Az LG C2 sorozata biztosítsa a legváltozatosabb képernyőméret-választékot, merthogy az ide tartozó modellek 2022-ben már összesen hat méretben lesznek kaphatók. E paletta része a Föld első 42 hüvelykes OLED készüléke, amely konzolos és PC-s játékokhoz is ideális, de elérhető még a 48, 55, 65, 65, 77 és 83 hüvelykes változat is. A C széria vékonyabb kereteket is kapott, a karcsúbb dizájnhoz mindent összevetve még magával ragadóbb nézői impresszió párosul.

Gyorsabb és okosabb processzor

Az LG legtöbb új televíziójában megtalálható α 9 Gen 5 processzor mélytanulással skálázza fel a teljesítményt, azzal ugyanakkor, hogy az előtérben, azonkívül a háttérben megjelenő elemeket jobban elkülöníti egymástól, fokozza a tartalmak térérzetét. Az α 9 Gen 5 az LG AI Sound Pro funkciójának képességeit is kibővíti annak érdekében, hogy a nézők részére még élethűbb hangzást biztosítson: a tévék integrált hangszórói virtuális 7.1. 2 térhatású hangzás megteremtésére képesek.

Frissített felhasználói felület

Az LG modernizált okostévé-platformjának legfrissebb verziója valósággal életre kelti a felhasználói élményt, maximális kényelmet és könnyebb tartalomkeresést biztosítva a nézők részére. A webOS 22 külön profilokat képes kezelni, mindent összevetve azt bárki saját igényeire szabhatja. Az egyes profilok alatt a felhasználók sebesen hozzáférhetnek kedvenc streaming-szolgáltatásaikhoz, az előzmények alapján személyre szabott tartalomajánlásokat, kedvenc sportcsapataik aktuális mérkőzéseiről mindazonáltal valós idejű értesítéseket kaphatnak. A profilokba való bejelentkezés történhet a tévé böngészőjéből vagy NFC Magic Tap funkcióval ellátott okostelefonról.

Az NFC Magic Tap egyúttal arra is hasznavehető, hogy a mobilkészülék képernyőjét egy LG tévére tükrözze. A felhasználók a Room To Room Share szerepkör hozzájárulásával tükrözhetik a tartalmakat egyik tévéről a másikra otthonukban, ezáltal a kábeles vagy műholdas adások set-top-box nélkül, wifi-kapcsolaton át is élvezhetők. Ugyancsak idei újdonság az Always Ready szerepkör, ami az eszközt médiakijelzővé formálja, amikor nincs használatban. A beállítások menüben gond nélkül konfigurálható Always Ready az LG Remote távirányító bekapcsológombjának megnyomásával aktiválható, és a képernyőt egy digitális vászonná formálja, amelyen műalkotásokat vagy a korrekt időt lehet megjeleníteni, ezenfelül zenét lejátszani.

A ThinQ AI frissítése mindemellett kínálja, hogy az LG 2022-es tévéi egy okosotthon központi elemeként, vagyis hubként üzemeljenek. Sőt még, hogy hangvezérlést és egyéb ThinQ-alapú szerkezetekkel való kompatibilitást nyújt a felhasználóknak, a ThinQ AI már patronálja a biztonságosabb és zökkenőmentesebb okosotthon-csatlakozás új ipari szabványát, a Mattert, mindent összevetve az LG eszközei a csatlakoztatott berendezések vezérlőiként működhetnek.

Eszméletlen képminőség

A fogyasztók, a technológiai szakértők és a filmipar legnagyobbjai által elismert LG OLED tévék még mindig magasra teszik a mércét a képminőség kapcsán. Ezt a független teszteket végző Intertek tanúsítványa is igazolja, amely alapján a 2022-es OLED-sorozatokban látható panelek színmennyisége és színhűsége is úgyszintén 100 százalékos. Az LG OLED tévék egyedülállóan képesek az eredeti forrástartalom színeinek megjelenítésére, és minden szín precíz visszaadására függetlenül attól, hogy a megjelenített képek mennyire világosak vagy sötétek. Minden 2022-es képernyőt a TÜV Rheinland és az Underwriters Laboratories is villódzásmentesnek, az UL tesztelőcég mindazonáltal tükröződésmentesnek minősítette. Az LG OLED paneljei a TÜV Rheinlandtól egy újabb tanúsítványt is begyűjtöttek alacsony kékfény-kibocsátásuk elismeréseként, de az amerikai székhelyű egészségügyi szabványügyi ügynökség, az Eyesafe alacsony kékfény-kibocsátási követelményeinek is a világon elsőként felelnek meg. Nem kizárólag az szerzők részére mérsékelt értékelni a gépezetek korrekt megjelenítési képességeit, de a felhasználók maguk is a rendezők szemével láthatják a képernyőkön megjelenő alkotásokat, mivel ezek a tévék 2021-ben elsőként kapcsoltak önműködően Filmmaker Mode-ra az Amazon Prime Video tartalmainak lejátszásakor.

Kivételes játékélmény

Az LG OLED az évek esetén nagyszámú úttörő fejlesztést tudhatott magáénak a gaming funkciókat nézve: elsőként támogatta az NVIDIA G-SYNC kompatibilitást, a 8K OLED mindazonáltal elsőként mutatta meg, milyen a 8K játékélmény az NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú grafikus kártyával. Az 1 milliszekundumos válaszidő, az alacsony bemeneti késleltetés, sőt még a több HDMI 2.1 szerepkört támogató, akár négy HDMI-port kétséget kizáróan a konzolos és PC-s játékok rajongóinak ideális választásává tette ezeket a tévéket. Az NVIDIA GeForce NOW és a Google Stadia felhőalapú játékplatformok támogatása révén mindazonáltal a játékosok már mindössze egyetlen kompatibilis kontroller csatlakoztatásával elkezdhetik a szórakozást.

A 2022-es év újdonsága, hogy a felhasználók közvetlenül a TV Game Optimizer menüjéből kiválaszthatják a játék-specifikus funkciókat és kijelző-beállításokat, azonkívül simán válthatnak is közöttük. A Game Optimizer menü villámgyors hozzáférést nyújt a korszerű Dark Room Mode-hoz, amely a jobb játékélmény érdekében a kivilágítatlan szoba fényviszonyaihoz igazítja a képernyő fényerejét. A G-SYNC, a FreeSync Premium és a változó képfrissítési frekvencia (VRR) beállításai a Game Optimizerből ugyancsak gördülékenyen elérhetők. Egy új sportmód is elfért az alapbeállítások közt, ami részletes és még élethűbb játékélményt nyújt a belső nézetes lövöldözős, szerep-, vagy valós idejű stratégiai játékokhoz.

LG QNED MINI LED

Az LG az LCD-televíziók kapcsán betöltött vezető szerepét hangsúlyozva 2022-re kibővített QNED tévékínálatot is bemutat. A cég saját Quantum Dot NanoCell technológiájára épülő friss termékcsaládja 100 százalékos színtérfogatú, jelentős színvisszaadásra képes. Az LG QNED Mini LED tévéje gazdag, precíz színmegjelenítést nyújt a jelenetek legvilágosabb és legsötétebb területein is, az LG Precision Dimming technológiája révén mindazonáltal döbbenetes kontrasztra képes. A QNED90 sorozattól kezdve minden modell 100 százalékos színkonzisztencia tanúsítvánnyal bír, ezáltal a nézők minden alkalommal ugyanazt a csodás minőségű képet látják, még különféle betekintési szögek mellett is.

INTERAKTÍV Behatás

2022-ben az LG a televíziók szerepét is ismét tudatosítja olyan új szolgáltatásokkal, amelyek személyesebb és interaktívabb otthoni élményt biztosítanak.

A díjnyertes LIVENow alkalmazás online hozzáférést nyújt élő koncertekhez, showműsorokhoz, sportrendezvényekhez illetve egyéb prémium kategóriás élő eseményekhez, amelyekben a nézők aktívan részt is vehetnek. A platform segédkezésével tudniillik az LG tévék új, virtuális élmények kapujává válnak, ahol a tulajdonosok a koncerteket a barátok, a család és a Föld minden tájáról becsatlakozó rajongók körével egyesült erővel élvezhetik.

Azok részére, akik úgy szándékoznának táncolni, mint kedvenc K-Pop idoljaik, az LG TV elhozta az 1 M HomeDance alkalmazást. A K-Pop egyik leginkább közkedvelt koreográfus-csapatával, a 1 MILLION Dance Studióval együttműködésben kifejlesztett platform oktatóanyagok nagyszámú kínálatát biztosítsa, amikkel a felhasználók tökéletesíthetik táncmozdulataikat. A Camera Mode segédkezésével nem kizárólag a mozdulatok ellenőrizhetők, de a rajongók a 1 MILLION profi koreográfusaival egyesült erővel is táncolhatnak, vagy szünetet tartva hátradőlhetnek, és megnézhetik kedvenc táncklipjeiket.

Azért, hogy a felhasználók otthon is egészségesebb életmódot folytathassanak, az LG elénk tárta első egészségügyi platformját, az LG Fitnesst is. Az alkalmazás a rendszer ajánlásaira építve nyújt támogatást megkeresni az ideális edzéstervet, de magunk is létrehozhatunk ilyet a különféle eshetőségek – példának okáért a villámgyors tempójú HIIT, az egész testet átmozgató nyújtás vagy az irányított meditáció – közül válogatva, azonfelül a felületen egyben az aktivitás és a fejlődés is nyomon követhető.

Az Independa LG tévékészülékein való megjelenésével az idős családtagok távoli gondozása és független életvitelük támogatása is segítséget kap. Ez a táv-egészségügyi

szolgáltatás olyan intuitív felülettel ellátott, ami megkönnyíti a felhasználók videocsetes kommunikációját egy gondozóval, ezenkívül könnyed hozzáférést enged az ideális szakmai szolgáltatások menüjéhez. A beérkező hívásokról felugró értesítések tájékoztatnak, és újabb emlékeztetők és önálló figyelmeztetések is beállíthatók. Minden értesítés és riasztás a webOS rendszerbe van integrálva, mindent összevetve azok kivétel nélkül könnyűszerrel észrevehetők. Az Independán elérhető szakmai szolgáltatások közé sorolható például a Dentulu (online fogászati konzultáció), a Capital Rx (kedvezményes gyógyszertári platform), a Coverdell (fogászati biztosítási ellátások), a WebMD (orvosi minőségű oktatóvideók) és a Sprio100 (fitneszprogramok idősek részére).

Az LG új, 2022-es tévéi egy virtuális tárlat keretében tekinthetők meg a https://www.lg.com/hu/ces2022weboldalon (angol nyelven). A portékák, funkciók és alkalmazások elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.