Az LG hozza el elsőként az új Androidot

Az LG hozza el elsőként az új Androidot

Ennél még a Mikulás is valószínűbbnek tűnt: a koreai gyártó nem szokott lóhalálában frissítgetni.

Késedelmes Android frissítéseivel eddigi gyakorlata alapján az LG inkább a lemaradók táborát szokta gyarapítani. A jobb sorsra érdemes Optimus 2X-tulajdonosok például annak idején egy évet vártak, mire a 4.0 a készülékükre érkezett. Most viszont a Google a saját készülékcsaládját, a korábban mindig elsőnek megújuló Nexust váratja.

Az LG bejelentése szerint a cég zászlóshajója, a G3 kapja meg a világon elsőként az Android 5.0 Lollipop frissítést. A nyalóka még a héten bukkan fel, elsőként Lengyelországban, hogy folytassa útját a „többi kulcsfontosságú piacon”, „amilyen gyorsan csak lehetséges”. A hazai piacra még 2014 negyedik negyedévében megérkezik. A vállalat a későbbiek során jelenti be, hogy az egyéb LG mobileszközök milyen ütemezés szerint kapják meg a frissítést.

A Lollipop Material Designt, valamint számos biztonsági és energiatakarékossági javulást ígér. Elhagyja az elavult Dalvik alkalmazás-futtatókörnyezetet, az ART (Android Runtime) váltja fel. Az LG további kényelmi szolgáltatásokat is hoz: például felnyitja a mobilt, ha előzetesen regisztrált Bluetooth-eszközök, mint például az LG G vagy G Watch Watch R-t fizikailag közel kerülnek hozzá.

(forrás: hirado.hu)