Az LG és a Qualcomm együtt fejlesztik az autós felhasználói élményt

Az LG és a Qualcomm együtt fejlesztik az autós felhasználói élményt

Az LG Electronics (LG) és a Qualcomm Incorporated leányvállalata, a Qualcomm Technologies Inc. nyilvánosságra hozta, hogy együtt fejlesztik tovább a webOS Auto-t, az LG autókba tervezett infotainment rendszerét. A webOS Auto és a Qualcomm Snapdragon önműködőjármű-fejlesztési platformjának (ADP) erősségeit felhasználva a két társaság célja, hogy még komfortosabb autózást és magasabb szintű felhasználói élményt kínáljon a sofőrök és az utasok részére.

A Linux alapú LG webOS Auto platform az LG szakértelmére épít a jövőbe mutató összekapcsolt járművek infotainment rendszerei kapcsán. Az LG nemrégiben mutatta be a webOS második nyílt forráskódú verzióját, amely már járművekben hasznavehető funkciókat is kapott, ezáltal a fejlesztők maguk is kipróbálhatják a webOS Auto-ban is megtalálható pár továbbfejlesztett szerepkört. A forráskód, mitöbb a kapcsolódó alkalmatosságok és útmutatók térítésmentesen letölthetők a http://webosose.org weboldalon.

A Snapdragon ADP mesterségesintelligencia-funkciókkal támogatott piacvezető infotainment-megoldásokat nyújt, a nagyfelbontású többkijelzős konfigurációkhoz fejlett grafikai funkciókat nyújt, és kínálja az ultra HD streaminget. A Snapdragon ADP átfogó hardveres és szoftveres környezetet nyújt a nagyteljesítményű és energiahatékony vezetőoldali utastér-platformok – beleértve az utastérben megtalálható megjelenítők – szélsebes fejlesztéséhez.

A webOS Auto kereskedelmi célú továbbfejlesztése mellett az LG és a Qualcomm együtt dolgozik egy referenciaplatformon is, amit az LG januárban, a 2020-as CES-en mutat ezt követően be.

“Nagyra értékeljük, hogy együttműködésünk a Qualcommal kiterjeszti a webOS Auto platform ökoszisztémáját, és a Qualcomm friss megoldásaival – mint az 5G hálózat vagy a multimédia – a felhasználók a szórakoztatás ugyanolyan élményét kapják ezután az autóikban is, mint otthon” – mondta Dr. I. P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője. – “A webOS és a Snapdragon ADP közösen kivételes hatékonyságú, átfogó hardveres és szoftveres platformot ad a jövő autós infotaiment rendszereihez.”

“Az LG és a Qualcomm Technologies aktuális együttműködése a két vállalat régóta fennálló és sikeres kapcsolatára épít. Ez az erős szinergia jól érezhető a jövőbe mutató autós szoftverben” – mondta Jim Cathey, a Qualcomm Technologies szenior alelnöke és teljes körű vállalkozásbeli tevékenységének elnöke. – “Biztosak vagyunk abban, hogy a két cég jártassága és szakértelme az autóipari modern műszaki megoldások fejlesztése kapcsán elősegíti, hogy olyan közlekedési eszközbe telepített jövőbe mutató felhasználói élményeket kínáljunk, amilyet a fogyasztók igényelnek.”