Az Lg a televíziózás új világába vezet be a CES-en

Az Lg a televíziózás új világába vezet be a CES-en

Az OLED televíziók első számú gyártójaként ismert LG Electronics (LG) idén is emeli a tétet, ugyanis nem alig 14 új OLED készüléket tár a közönség elé a CES-en. A 2020-as modellválaszték egyik nagy dobása a most debütáló, művészetek által ihletett GX Gallery 4K Ultra HD árucikk-csoport, illetve a modern méretkategóriának számító 48 colos konstrukció, de a kínálatban megtalálható egy 88 és egy 77 colos Real 8K, azaz valódi 8K képminőségű tévé is.

A legmodernebb 8K és 4K LG OLED, tetejébe 8K LG NanoCell tévék nagyon sok fejlett technológiai megoldást vonultatnak fel, amelyek közt valószínűleg a legfontosabbnak a korszerű, harmadik generációs, mesterséges intelligenciával dolgozó α (Alpha) 9 processzor számít. Ez a modernizált processzor mélytanulási algoritmusok segédkezésével korrigálja a képminőséget, a tartalmakhoz mindazonáltal olyan specifikus funkciókat ajánl, amelyek új magasságokba emelik a felhasználói élményt.

A korszerű Gallery modellcsaládot minimalista stílus és ultravékony kialakítás jellemzi: a 65 colos konstrukció mindössze 20 milliméter vastag. A készülékekhez mellékelt, sajátos tervezésű tartókonzol révén a modellcsaládba tartozó 55, 65, azonkívül 77 colos televíziók maradéktalanul rásimulnak a falra, ezáltal ezek az OLED tévék egyfajta műalkotásként is gyarapíthatják a belső tereket.

A GX Gallery széria 4K UHD modelljei az LG luxuskategiórás tévéinek sorát erősítik, ahova a pengevékony 77 és 65 colos LG OLED WX Wallpaper masinák, ráadásul az LG SIGNATURE OLED R (a 65RX modell) is tartozik. E televíziók együttes jellemzője, hogy olyan futurisztikus luxust képviselnek, amely attól függetlenül hozzátesz a szerkezetnek helyet adó enteriőrhöz, hogy be vannak-e kapcsolva.

Az LG 2020-as, valódi 8K-s OLED ZX televíziói a 4K TV-khez képest négyszer, a HD TV-khez képest mindazonáltal 16-szor nagyobb felbontásra képesek, felülmúlva az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (CTA) által a 8K Ultra HD tévékre meghatározott iparági 8K-szabvány szigorú előírásait. A 88 és 77 colos LG OLED modellek ugyancsak felülmúlják az internacionális Kijelző-mérésügyi Bizottság (ICDM) által ajánlott kritériumokat, ugyanakkor az elsők közt érdemelték ki a korszerű CTA 8K Ultra HD logót.

Az LG az idén emellett, hogy két felkapott 4K UHD sorozatban is új modelleket (CX és BX) vezet be 77, 65 és 55 colos méretben, egy teljesen új méretosztályt is bemutat, vagyis már 48 colos méretben is elérhetővé válik az OLED tévék egyedülálló képminősége. A 4K UHD konstrukció (az OLED48CX modell) tekintetében a felettébb éles képet a megjelenítő több mint 8 millió képpontja garantálja, ami összemérhető egy 96 colos 8K tévé pixelsűrűségével.

Utánozhatatlan moziélmény

Az LG 2020-as OLED televíziói az OLED megjelenítők saját fényt kibocsátó képpont-technológiájának betudhatóan tudják visszaadni az abszolút fekete színt, és támogatják a Dolby Vision IQ és az UHD Alliance Filmmaker Mode funkciókat. A hihetetlenül élénk, magas dinamikatartományú képért felelős Dolby Vision és a valóságos térhangzást garantáló Dolby Atmos mellett első alkalommal válik hozzáférhetővé az LG OLED tévéiben a Dolby Vision IQ, amely igazán varázslatos audiovizuális élményt garantál. A Dolby Vision IQ olyan új, nagy tudású funkciókkal látja el a televíziókat, hogy azok az szerzők szándékainak kifogástalan, korrekt képminőséget jeleníthessék meg a gépezet környezetének fényviszonyaitól vagy a mozgóképes tartalom műfajától függetlenül.

A Hollywood vezető filmrendezői által támogatott Filmmaker Mode a filmkészítők elképzeléseinek megfelelően jeleníti meg a képeket. Az LG OLED tévéit a Hollywood Professional Association Excellence in Engineering Award díjjal tüntette ki, mivel ezek az eszközök az első és egyetlen olyan televíziók, amelyek integrált, hardverszintű kalibrációs szoftverrel rendelkeznek. Ez az elismerés leginkább megszilárdítja az LG OLED tévéinek pozícióját, amit Hollywood vezető referenciakijelzőjeként tölt be a tartalomkészítés kapcsán.

Az LG díjnyertes webOS okostévé platformja révén a modern OLED és NanoCell tévéken szintén rendelkezésre áll a nemzetközileg az egyik legelismertebb tartalomszolgáltatóinak egyre növekvő műsorkínálata. Az ez évi modellek újdonsága az Apple TV alkalmazás, amellyel a felhasználók hozzáférhetnek az Apple TV+ és az Apple TV csatornákhoz, a saját iTunes videokönyvtárjukhoz, tetejébe több mint 100.000 filmet és tévéműsort vásárolhatnak meg vagy kölcsönözhetnek ki. Idéntől mindemellett a 2018-as és a 2019-es LG televíziómodellek tulajdonosai is hozzáférhetnek az Apple TV szolgáltatásaihoz.

Egyedülálló játékélmény

Kitűnő képminősége és új játékfunkciói révén az LG 2020-as televíziói ideális választást jelentenek az elkötelezett gamerek részére. Az LG volt az első olyan gyártó, amely televízióit NVIDIA G-SYNC kompatibilissé tette, most mindazonáltal ezt a szerepkört 12 idei OLED modellben teszi elérhetővé, mindent összevetve a játékosok úgy élvezhetik kedvenc PC-s videojátékaikat, hogy képszakadástól vagy más, zavaró vizuális hibáktól kellene tartaniuk.

A változó képfrissítési rátának és az ultragyors válaszidőnek betudhatóan az LG OLED eszközei a piacon pillanatnyilag elérhető legfejlettebb gaming tévének számítanak. A drága asztali monitorokra sajátos extrém alacsony bemeneti késleltetés mellett fantasztikus pontossággal képesek visszaadni napjaink videojátékainak aprólékos részleteit is.

Az LG az iparágban ugyancsak elsőként vezeti be 2020-as OLED tévéiben a HDR játékélmény javítását célzó szabványok kifejlesztésén dolgozó HDR Gaming Interest Group által ajánlott HGiG üzemmód lehetőségét. Ennek révén a konzolokon HDR játékokat futtató gamerek épp olyan csúcsminőségben élvezhetik a videojátékok vizuális megoldásait, midőn azt az szerzők és fejlesztők elképzelték.

Az OLED modern műszaki megoldás a hosszas játékmenetek alatt jelentkező szemfáradtság megelőzésére is alkalmas. A TÜV Rheinland által kiadott Eye Comfort Display tanúsítvány azt tanúsítja, hogy az LG OLED tévéi villogásmentes, bármely szögből élvezhető, speciális képminőséget biztosítanak, ezenkívül a kékfény-kibocsátás tekintetében nagyon sok beállítási lehetőséget is biztosítanak.

A sportrajongók kedvence

Nem kizárólag a film- és videojáték-rajongók részére jelentenek remek választást az LG OLED tévéi, hanem a sportközvetítések szerelmeseinek is. A korszerű, harmadik generációs α9 mesterségesintelligencia-processzor 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát kínál, ami – más, a sportműsorokra fókuszáló funkciók mellett – igazán pompázatos tévénézési élményt szolgáltat.

A funkciók közt a Sports Alert titulussal rendelkező szolgáltatás olyan támogatást kínál, hogy a nézők nyomon követhessék kedvenc csapatukat, soron következő versenyüket, meccsüket és eredményeiket. A felhasználók jó néhány sportágban kiválaszthatják azokat a csapatokat, amelyek tekintetében önvezérelt értesítést kapnak a mérkőzések kezdetéről és végéről, a csapat által szerzett pontokról, találatokról, gólokról.

A sportrajongók mindemellett a korszerűsített hangrendszert is nagyra értékelhetik: a televíziót Bluetooth-hangszórókhoz összekötve még dinamikusabb hangzáskép válik hozzáférhetővé, ezáltal a tévénéző úgy érezheti, mintha maga is a stadionban szurkolna.