Az internacionális tévéakadémia tagjává választották Altorjai Anitát

Az internacionális tévéakadémia tagjává választották Altorjai Anitát

A Televíziós Művészetek és Tudományok Internacionális Akadémiája (The International Academy of Television Arts & Sciences) tagjává választották Altorjai Anitát, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját – számolt be a szervezet a honlapján.

A szervezetet 1969-ben alapították New Yorkban, elemei a média- és a szórakoztatóipar vezető mesterei a Föld több mint ötven országából.

Az akadémiát azzal a céllal alkották meg, hogy elismerje a televíziós foglalkozás kiválóságait az Egyesült Államokon kívül. A „televíziós Oscar”-ként emlegetett Internacionális Emmy-díjjal évente 20 kategóriában ünneplik az eminens teljesítményeket.

A szervezet szeptemberben választotta meg új tagjait 21 országból.

Az akadémia honlapja alapján Altorjai Anita mellett Gera Marina színművész; Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, az NFI igazgatóságának elnöke; Kovács Dániel Richárd, az RTL Klub főrendezője; Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. online médiaszolgáltatási igazgatója; Pusztai Ferenc producer és Linda Jensen, az Amediateka stratégiai tanácsadója képviseli Magyarországot a szervezetben.

mti