Az állam öt helységében épül honvédelmi sportközpont

Az állam öt helységében épül honvédelmi sportközpont

Az állam öt helységében épül most honvédelmi sportközpont, és újabb 11 helyszínre vonatkozóan már megszületett a döntés; a cél az, hogy minden megyében, ezután minden járásban épüljön ilyen, a fiatalok hazafias és honvédelmi nevelését is segítő létesítmény – mondta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője Balassagyarmaton.

Simicskó István látogatást tett az épülő sportközpontnál a Nógrád megyei településben, ahol 2020. február 28-án az állam első ilyen létesítményének alapkövét rakták le.

Közölte: eléggé jól halad az építkezés, a kivitelezők tudják tartani a határidőt, ezáltal szeptemberre elkészülhet a honvédelmi sportközpont Balassagyarmaton.

A kormány célja, hogy minden megyében, ezt követően később minden járásban legyenek honvédelmi sportközpontok a helyben élő fiatalok, valamint mindenki részére, aki nagyobb jártasságra kívánna szert tenni a sportlövészetben, küzdősportokban, technikai sportokban, akik szándékoznának a csapat- és közösségépítés részesei lenni – tette hozzá.

mti, fotó: Komka Péter