Az ABBA új albumot állított elő 40 év után

Az ABBA új albumot állított elő 40 év után

Negyven év után új stúdióalbumot konstruált az ABBA, az ABBA Voyage című, tíz dalt magába foglaló album novemberben jelenik meg – még az előtt, hogy elindítanak egy koncertsorozatot, amelyen avatárok fogják előadni leginkább közkedvelt dalaikat – hozta nyilvánosságra az együttes online sajtótájékoztatón.

A nemzetközileg felkapott svéd együttes, amely 1982-ben oszlott fel, közölte, hogy a koncertre készülve tértek vissza a lemezstúdióba.

„Első alkalommal csak két dalra, aztán azt mondtuk, lehetséges, hogy még néhányat csinálnunk kellene” – mondta Benny Andersson.

Végül 10 számot rögzítettek, ezekből kettőt bemutattak a sajtótájékoztatón.

Az I Still Have Faith In You egy szeretetteljes zongorára írt ballada, amely az együttes négy tagja közti kapcsolatot ismerteti.

„Mikor is Benny eljátszotta a dallamot, tudtam, hogy az rólunk szól” – idézte Björn Ulvaeust a BBC NEWS honlapja.

A második dal, a Don’t Shut Me Down egy mini melodráma az olyan ABBA-klasszikus hangulatában, mint a The Day Before You Came, amely arról szól, hogy egy nő visszatér partneréhez több évvel az után, hogy faképnél hagyta őt.

Mindkét dal rajta van a november 5-én megjelenő albumon.

„Amikor egyesült erővel visszatértünk a stúdióba, el sem tudtam képzelni, mit várjak. Ám Benny stúdiója olyan baráti és biztonságos környezet, és ténylegesen élveztem a munkát. Alig hiszem, hogy végül eljött az a pillanat, amikor megoszthatjuk ezt a világgal” – írta Agnetha Fältskog a közelményben.

A korszerű dalokat az együttes virtuális koncertsorozatán is fogják játszani, melynek ugyancsak ABBA Voyage a címe, és amely jövő május 27-én kezdődik egy egyedi londoni arénában. A hét hat napján az ABBA tagjainak digitális verziói adják elő egy tíztagú elő zenekar kíséretében az együttes legsikeresebb számait.

mti