Átadták a bajai Ferenc-csatorna felújított hídját

Átadták a bajai Ferenc-csatorna felújított hídját

Befejeződött a Ferenc-csatorna közúti hídjának több mint egymilliárd forintos felújítása Baján, mindent összevetve megint problémamentesen és biztonságosan, súlykorlátozás nélkül lehet rajta közlekedni – tájékoztatta a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a sajtó képviselőit.

A munkálatok esetén a híd alapozásának, falazatának és tartószerkezetének felújítását végezték el, korszerűsödött a burkolat és biztosították a csapadékvíz elvezetést. Az útépítési munkák részeként kiszélesítették a burkolatot, felújították a csatlakozó utakat és kapubejárókat, ezenfelül járdát alakítottak ki. A hídon kétszer három méter széles forgalmi sávokon és közel három méter széles gyalogos-kerékpáros úton kelhetnek keresztül a közlekedők – írták a közleményben.

A híd teherbírása nyolcvan tonna, ezáltal a túlméretes szállítmányok is súlykorlátozás nélkül használhatják a hidat az elkövetkezendő időszakokban.

A beruházásra azért volt szükség, mert az 1938-ban épült eredeti létesítmény állapota az utóbbi évtizedekben nagymértékben romlott, így egy-két éve 16 tonnás súlykorlátozást kellett rajta bevezetni. A híd felújítása az Innovációs és Technológiai Minisztérium út- és hídfelújítási támogatása révén, hazai finanszírozással valósulhatott meg.

mti