Angelina Jolie a hírneves brit háborús fotós, Don McCullin életéről forgat filmet

Angelina Jolie a hírneves brit háborús fotós, Don McCullin életéről forgat filmet

Angelina Jolie a neves brit háborús fotós, Don McCullin életéről rendez filmet. Az Unresonable Behavour című produkció a fotós azonos című memoárkötete nyomán készül – számolt be róla a Variety.com.

A 85 éves McCullin executive producerként vesz részt a film elkészítésében. Ismeri Jolie munkáit, látta a They Killed My Father című, BAFTA-díjra is jelölt kambodzsai filmjét, és hangoztatta, úgy érzi, biztos kezekben van élete története a rendezőnél.

A forgatókönyvet Gregory Burke írja. A filmben a második világháború utáni Londonból induló brit fotós életútjának legszámottevőbb állomásait mutatják be. McCullin a Föld legveszélyesebb helyszíneiről küldött fotóriportokat. Ott volt a szuezi válságnál 1956-ban, tudósított a vietnámi háborúról és az észak-ír konfliktusról.

Jolie megtisztelőnek nevezte, hogy megrendezheti a filmet McCullinról, akiben szerinte a félelmet nem ismerő vakmerőség és a humanizmus keveredik egymással, és aki egész odaadással tudósított szemtanúként a háborúkról. Mint hozzáfűzte, a McCullin életét bemutató film egyúttal az újságírás egy jelentős korszakának felemelkedését és letűnését is emlékeztet.

mti