Alkalmazást fejleszthet Ön is a Samsung Smart TV-khez

Alkalmazást fejleszthet Ön is a Samsung Smart TV-khez

A Samsung Electronics hivatalosan is prezentálta a Smart TV-khez kapcsolódó szoftverfejlesztési csomagjának (Software Development Kit, SDK) felhasználói felületét. Az eszköztár mindenre kiterjedő tartalmi hozzáférést biztosít a fejlesztőknek, és végeredményben kiterjeszti az egyéni igényeket kiszolgáló felhasználói élményt is. Ezelőtt a Smart TV-khez fejlesztett SDK felülete mindössze egy-két kiválasztott partner részére és csak limitált számú alkalmazáshoz volt elérhető.

A Smart TV SDK-val a fejlesztők alkalmazásokat alkothatnak a Samsung Smart TV-k Tizen operációs rendszeréhez, ameddig a Preview UI útmutató kardinális funkcióként szolgál a tartalmak személyre szabott eléréséhez.

„A Samsung még mindig elkötelezett felhasználói és fejlesztői irányába, ezért döntöttünk úgy, hogy szélesebb körben is elérhetővé tesszük a Smart TV SDK útmutatóját” – hangoztatta WonJin Lee, a Samsung Electronics Vizuális monitorok üzletágának ügyvezető alelnöke. – „A következő években is a televízióinkhoz kapcsolódó alkalmazások körének bővítésére törekszünk, ezáltal mindazonáltal egyre nagyobb hozzáférést és a lehető legtöbb kiegészítő tartalmat tudunk kínálni.”

Mivel ezentúl a Smart TV SDK Preview UI támogatásával bárki tud alkalmazást fejleszteni, az applikációk széles skálája jobb egyéni igényeket kiszolgáló élményt biztosít a fogyasztóknak. Mindemellett az elölnézeti funkcióknak hála a fejlesztőknek lehetőségük lesz kiterjeszteni és reklámozni saját szolgáltatásaikat a Samsung Smart TV-k Smart Hub felületén.

A Samsung Smart TV SDK útmutató a Samsung fejlesztők részére állított elő honlapján, a Samsung Developers Forumon válik hozzáférhetővé, a www.samsungdforum.com/TizenGuide linken keresztül.