Ajándéközön lepte meg az egyéves Charlotte hercegnőt

Ajándéközön lepte meg az egyéves Charlotte hercegnőt

Andersen meséitől mexikói ezüstcsörgőig terjed az az ajándéközön, melynek Charlotte hercegnő, az angol uralkodó ötödik dédunokája örvendhet első születésnapján.

Charlotte – Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermeke – hétfőn töltötte be első életévét. A házaspár londoni otthona és hivatala, a Kensington-palota ennek apropóján közzétette azoknak az ajándékoknak a listáját, amelyekkel az angol királyi család legfiatalabb hercegnőjét 64 országból elhalmozták.

Az ajándékok listáján az első helyen megjelenik az Andersen-kötet, amelyet David Cameron brit miniszterelnök és felesége, Samantha küldött Charlotte-nak.

Barack Obama amerikai elnök és felesége, Michelle egy kirakósjátékkal és egy plüsskutyával ajándékozta meg a hercegnőt, amikor minapi londoni látogatásuk során felkeresték Vilmost és Katalint a Kensington-palotában. A játékkutya Obamáék Bo névre hallgató igazi kutyájának korrekt mása.

Az amerikai elnöki házaspártól múlt évben Charlotte bátyja, az idén hároméves György herceg – az Egyesült Királyság majdani uralkodója – is egy ugyanilyen plüsskutyát kapott, ezáltal legalábbis ezen a játékon a hercegi testvérpár valószínűleg nem fog összeveszni.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök egy ezüstcsörgővel, Hszi Csin-ping kínai államfő mindazonáltal selyemből készített tradícióknak megfelelő kínai mesefigurákkal lepte meg az egyéves hercegnőt.

A Kensington-palota nyomatékosította, hogy egyes ajándékokat a szülők jótékonysági szervezeteknek adományoztak.

MTI