A villányi Bock Borászat l,6 milliárd forintos fejlesztést indított el

A villányi Bock Borászat l,6 milliárd forintos fejlesztést indított el

A villányi Bock Borászat Kft. 1,6 milliárd forintot ruház be 2020 végéig, egyebek közt prémium minőségű borok, szőlőlé, tetejébe hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében – tájékoztatta a vállalat a sajtó képviselőit.

Az információ alapján a társaság villányi telephelyén 650 millió forint vissza nem térítendő uniós fejlesztési forrásból, csaknem 670 millió forint hitelből és 25 százaléknyi önerő felhasználásával összetett élelmiszeripari beruházást indult el, amely egyrészt csúcs elismerésre méltó szőlőborok termelését és a modern, egészségtudatos termékvonal bővítését kínálja.

A társaság célja, hogy a beszerezni kívánt új borászati feldolgozóeszközök, gépek és technológiai rendszerek termelésbe állításával fokozza az általa termelt borok minőségét, szélesítse a termékkínálatot, és az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcsborokat is kínáljon. Azonfelül azok részére is kínálni fognak újabb termékeket, akik nem fogyasztanak alkoholt, ugyanakkor az egészségtudatos táplálkozás hívei – tették hozzá. Felidézik, hogy egy előző évben befejeződött, 1,2 milliárdos korszerűsítésnek hála kékszőlőmag gyártmányok előállítására is képesek. A jelenlegi beruházás után villányi szőlőlével és liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékekkel gyarapítják ezt követően a boron kívüli üzletágat.

A beruházás részeként több mint 3700 négyzetméter alapterületű új üzem is épül Villányban. A nyilvános cégadatok alapján múlt évben a 2,5 milliárd forintnyi saját tőkével büszkélkedhető Bock Borászat Kft. közel 1,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el 146 millió forint nyereség mellett. A társaság csaknem negyven embert foglalkoztat.

mti