A Seat Arona lett Magyarország Gépjárműje a szabadidő-autók kategóriában

A Seat Arona lett Magyarország Gépjárműje a szabadidő-autók kategóriában

Az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu 2019-ben hagyományteremtő jelleggel hirdette meg az Év Magyar Gépkocsija díjat, amit heterogén kategóriákban szakmai zsűri ítél oda. Az autós szakújságírók szavazatainak alapján a Magyarország Gépjárműje 2020 díjat a szabadidő-autók kategóriában a Seat Arona érdemelte ki.

Évente nagy példányszámú magyarországi online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (elemei: Biró Csongor, Csordás Gábor, Miklós-Illés Kálmán, Katona Mátyás, Kismartoni András) tíz eltérő szempont alapján dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a nevezett gépkocsik közül a “legmagyarabb”, ezenfelül a magyar piacon a “legjobb” gépjármű. A Seat egyik bestsellere, a még állandóan friss Arona kilenc nevezett gépkocsi közül bizonyult a legjobbnak a szakmai zsűri szavazatai alapján a szabadidő-gépkocsik autók kategóriában.

Miért az Arona?

A Seat Aronát két zsűritag az első, kettő ugyanakkor a harmadik helyre sorolta, mindent összevetve szoros versenyben egy ponttal győzte le a második helyezettet. Az erős mezőnyt mutatja, hogy a második és a harmadik közt is csak négy pont különbség döntött. A zsűri nagyra értékelte az Arona alacsony fogyasztását, példás kényelmét, a mindennapokat megkönnyítő praktikumát, jó árérték-arányát, szemet gyönyörködtető dizájnját és megbízható technikáját.

A Seat stílusos kisméretű szabadidő-autója praktikus és ergonomikus gépkocsi a hétköznapokon, hétvégén mindazonáltal egy kalandos, sportos, de hatékony modell. Magas technológiai felszereltséggel ellátott a biztonság és a kommunikáció kapcsán. Alapáron ad koccanásgátló forgalomfigyelő rendszert, visszagurulás-gátlót, manuális klímát, elektromos ablakemelőket és tükröket, extrái közt megtaláljuk a fáradtságérzékelőt, az esőérzékelőt, a másodlagos ütközésvédelmet, a hátsó keresztforgalom figyelő rendszert, a holttérfigyelőt, a parkolás segédet, a LED-fényszórót és az adaptív tempomatot. Törésbiztonsága ideális, az Euro NCAP értékelésen a maximális öt csillagot kapta.

Gazdag felszereltség jó áron

A Seat Arona 4138 milliméter hosszú, 1780 milliméter széles és 1552 milliméter magas. Az Ibizához hasonlóan az MQB A0 platformra épül, ennek köszönheti kompakt méreteit és tágas utasterét. Csomagtere flottul pakolható, térfogata 400-1280 liter. Az Arona Reference alapfelszereltséggel 95 lóerős 1.0 TSI motorral és ugyancsak 95 lovas 1.6 TDI motorral válik hozzáférhetővé. Magasabb felszereltségek tekintetében a motorpaletta 115 benzines verziókkal bővül, az FR változat 150 lóerős, 1,5 literes TSI benzinmotorral is választható. A dupla kuplungos (DSG) önvezérelt váltó a belépő szint kivételével minden felszereltségnél megvásárolható opció.

Magyarország Gépkocsija 2020

A szegmensének egyik legtágasabb utas- és csomagterét, a kategória egyik legalacsonyabb fogyasztásával, károsanyag-kibocsátásával és üzemben tartási költségeivel vegyítő Arona méltán nyerte el a szakmai zsűri elismerését az Év Magyar Gépjárműje díjak első évében. A nyertes modell mostantól egy éven keresztül használhatja a Magyarország Gépkocsija 2020 díjjal járó logót, mindent összevetve egykettőre ez megjelenik a márka kommunikációs csatornáin is.