A Samsung légkondicionálója Innovációs Díjat nyert a CES-en

A Samsung légkondicionálója Innovációs Díjat nyert a CES-en

A Samsung AR sorozatú oldalfali monosplit légkondicionáló berendezése idén elnyerte a CES Innovációs Díjat Las Vegasban. A független ipari tervezőkből, mérnökökből és szakújságírókból álló nagytekintélyű zsűri a kiemelkedő dizájnt és mérnöki tervezést díjazta.

A CES Innovációs Díjat elnyert AR sorozatú oldalfali monosplit légkondicionáló termékcsalád az egyedülálló háromszög alakú kivitelezésnek köszönhetően pillanatok alatt képes ideális hőmérsékletet teremteni a lakásban. A készülék új dizájnja nagyobb beszívási és szélesebb kifújási felületet tesz lehetővé, melynek révén immáron 14 méteres távolságban is érzékelhető a hűvös levegő. Ugyanakkor a Samsung Digital Inverter technológiával az energiahasználat is minimalizálható, miközben folyamatosan szinten tartja az ideális hőmérsékletet.

Ahogy az a Samsungtól várható, a készülékben olyan praktikus funkciók is megtalálhatóak, mint az Egyszemélyes üzemmód, amely hatékonyan, csökkentett energia felhasználással, akár egy-két ember számára is kellemesen hűvös levegőt biztosít a lakásban. A Gyors Hűtés funkció bekapcsolásával pedig a légkondicionáló pillanatok alatt képes lehűteni a szobát, majd automatikusan visszaáll a Komfort Hűtés üzemmódra, hogy fenntartsa a kívánt hőmérsékletet, így a felhasználónak nem kell módosítani a beállítást.

„Készülékeink tervezése során folyamatosan arra törekszünk, hogy a hatékonyság mellett a környezetet is óvjuk. Éppen ezért rendkívül büszkék vagyunk a CES Innovációs Díjára, amely kifejezetten ezen igyekezetünket ismeri el” – mondtaGareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. „Innovatív háztartási gépeinkkel biztosítjuk, hogy még a nyári melegben megnövekedett hűtésigény ellenére is alacsony maradjon a családok villamosenergia-fogyasztása, ugyanakkor a legjobb minőségű, modern digitális eszközöket használhassák.”

A Samsung készülékeire – és így az AR sorozatú oldalfali monosplit légkondicionáló termékcsaládra is – jellemző, hogy egyre több olyan okos megoldást rejtenek magukban, amelyek a készülékek tökéletes működése mellett a felhasználók kényelmét is biztosítják. Az okos eszközökre letölthető alkalmazással és a Smart Wi-Fi funkciónak köszönhetően már Android és iOS operációs rendszerekről is működtethetjük a készüléket, vagyis a munkahelyről kilépve már útközben, távolról is elindítható és szabályozható a légkondicionáló, a tikkasztó hőségből hazaérvén így mindig kellemesen hűvös hőmérséklet fogadja majd a felhasználót. Az okostelefon vagy tablet nem csak távoli vezérlés esetén hasznos, hiszen a legtöbbször használt működési beállításokat és a hűtési üzemmódokat a mobil alkalmazás különböző profiljaiban lehet tárolni. A Samsung tervezői azonban nemcsak a praktikus, okos funkciókra gondoltak, a prémium anyagfelhasználás és a Crystal Gloss dizájnnak köszönhetően a lakásnak is különleges kiegészítője lehet.

A Samsung digitális háztartási készülékeinek a CEA 3 további díjat ítélt oda háztartási gép és eco dizájn kategóriában, 2014 novemberében. Az elismeréseket a Samsung az NE9900H elektromos sütője, az NE7000J készüléke és az A3050 falra szerelhető légkondicionáló berendezése vívta ki.

(forrás: Samsung)