A Samsung Cinema Screen elhozza a jövő moziját

A Samsung Cinema Screen elhozza a jövő moziját

A Samsung Cinema Screen monitor a Föld első tekintélyes dinamikatartományú (HDR), mozitermekbe szánt LED képernyője, amely eddig nem ismert, páratlan képminőséget garantál. A korszerű műszaki megoldás révén kínált élénkebb és valósághűbb színek azt lehet mondani életre keltik a filmeket és a felvételeket.

A Samsung a napokban hivatalosan is elénk tárja a mozitermekbe szánt LED monitorát. A bemutatók szériáját 2017. március 27-30. közt tartja a cég a 18. Cinemark Century Orleans esemény keretében, az XD Theatre filmszínházban, amely a The Orleans Hotel & Casino épületében látható. A premier időpontja egybeesik a 2017-es CinemaCon konferenciával, amely a korszerű filmipar legnagyobb és leglényegesebb eseménye, és több mint 80 állam vendégeinek érdeklődésére tarthat számot.

A Samsung Cinema Screen elhozza a jövő moziját
A Samsung Cinema Screen elhozza a jövő moziját

A csaknem 10,5 méter (34 láb) képátlójú Samsung Cinema Screen monitor egy korszerű moziteremben is helytáll. A 4K felbontású (4096×2160 képpont) LED képminőségen túl a megjelenítő meghaladja a DCI specifikáció legmagasabb követelményeit – ez az egységesített rendszer a magas technikai színvonal, a megbízhatóság és az elsőrangú képminőség szinonimája a digitális filmszakmában. Ez azt jelenti, hogy a Samsung új monitorának teljesítménye meghaladja a szokásos filmvetítés alatt alkalmazott technológiákat, mindent összevetve életszerűbb képet nyújt a nézők részére.

„A csúcstechnológiára épülő otthoni mulattató rendszerek egyre népszerűbbek, ezáltal a moziknak újra kell gondolniuk legfőbb szolgáltatásukat: a példa nélküli vizuális benyomás biztosítását a nézők részére, amely nem alakítható ki máshol” – mondta Sang Kim, a Samsung Electronics America alelnöke. „A modern Cinema Screen modern műszaki megoldás hatásosabb és jobb minőségű képet ad mozivászonméretben, ezáltal a nézők úgy érezhetik, mintha ők is részesei lennének az eseményeknek.”

A Cinema Screen közvetlen megvilágítású LED modern műszaki megoldást alkalmaz, amely elhozza a mozikba a tekintélyes dinamikatartomány színeit (HDR). A tartalmak akár tízszer nagyobb fényerővel jelenhetnek meg, mint a szokásoknak megfelelő vetítőgépek tekintetében (146fL és 14fL). A torzítás- és interferenciamentes kép mindazonáltal egységessé válik. Amellett, a korszerű műszaki megoldás valósághű színeket is biztosít. A kiegészítő ultrakontraszt és az alacsony tónusú szürkeárnyalatok beállításával lehetővé válik, hogy a legfényesebb színek és a legsötétebb feketék kontrasztaránya megközelítse a végtelen az egyhez határértéket.

A Cinema Screen modern műszaki megoldást egy továbbfejlesztett hangrendszer egészíti ki a nemrég felvásárolt Harman Professional Solutions’ Cinema Group, ezenfelül a Samsung Audio Lab cégeknek betudhatóan. Rövidesen újabb részletek derülnek ki a mozik kép- és hangrendszerének következő evolúciós lépcsőfokáról.

„A Harman jókora izgalommal folytatja együttműködését a Samsung Cinema Screen fejlesztőcsapatával és a Samsung Audio Lab mérnökeivel. Komoly jártassággal rendelkezünk a mozik hangrendszereinek területén, mindent összevetve szerfelett örülünk, hogy segíthetünk a Samsungnak abban, hogy a mozik világában is felettes státuszt töltsön be” – nyilatkozta Brian Divine, a Tour and Cinema Solutions Group alelnöke.

Egyre nagyobb az igény kitűnő képi hatást garantáló filmszínházakra. A Samsung Cinema Screen multifunkcionális megoldása bármely publikum igényeit kielégíti. A monitor megvilágított környezetben is megőrzi eminens képmegjelenítési képességét, függetlenül az éppen megjelenített tartalmaktól. A korszerű műszaki megoldás kiemelkedő választás lehet mindazoknak a felhasználóknak is, akik vállalati eseményekre, koncertek, sportesemények vagy számítógépes játékok közvetítésére szeretnék használni a mozitermet.

„A mozitermekbe szánt LED monitorunk az első lépés egy hosszú úton. Célunk, hogy létrehozzuk a végpontok közti teljesen digitális jeltovábbításra épülő moziélményt – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics vizuális megjelenítésért felelős üzletágának alelnöke. – Az olyan korszerű tudományos feljesztések eredményei területén, mint az érintőképernyők, a jegykezelő automaták, a digitális étlapok és az interaktív filmposzterek, a Samsung már jelen van és segítséget nyújt a mozitermek üzemeltetőinek, hogy a résztvevők elégedettebbek, a rezsi kiadások mindazonáltal alacsonyabbak legyenek. A célunk még mindig a mindenre kiterjedő megoldások szolgáltatása a moziiparban, ugyanakkor új és izgalmas modern műszaki megoldások kifejlesztése, amelyek még kiemelkedőbb élményt nyújtanak az ügyfeleknek.”

A Samsung Cinema Screen megfelelt a tokiói Keio Felsőfokú intézményben végzett ellenőrzésnek, a DCI hivatalos értékelési eljárása mindazonáltal már folyamatban van.