A Panasonic legújabb CD-lejátszós Hi-Fi rendszerei a csúcsszínvonalú hang és az intelligens hálózati funkciók egyedülálló kombinációját kínálják

A Panasonic legújabb CD-lejátszós Hi-Fi rendszerei a csúcsszínvonalú hang és az intelligens hálózati funkciók egyedülálló kombinációját kínálják

A Panasonic bemutatta a Hi-Fi mikro rendszerek között forró újdonságnak számító SC-PMX100 és SC-PMX70 modelleket. A Panasonic audiorendszereinek népes családját bővítő két legújabb tag számos javított funkcióval és paraméterrel rendelkezik, amelyeket minden bizonnyal nagyra értékelnek a nagyfelbontású és kiváló hangminőségű, modern audio formátumok szerelmesei. Az SC-PMX100 ezzel egyidejűleg a Panasonic első olyan mikrorendszere, amelyet a Panasonic ALL-connected rendszer keretén belül vezeték nélkül össze lehet kapcsolni a lakás vagy ház különböző helyiségeiben található hangszórókkal.

Ezen kívül mindkét modellre jellemző az elegáns, hagyományos formaterv és a karcsú kivitel, így minden bizonnyal méltán válhatnak bármilyen nappali díszévé. Kitűnő választási lehetőséget jelentenek mindenki számára, aki csúcsminőségű hangteljesítményre vágyik.

Továbbítsa a zenét CD-ről vagy rádióból az egész lakásba

Az SC-PMX100 modell egyebek mellett egy eredeti funkciót is kínál – a felhasználók CD-n található kedvenc számaikat, esetleg a digitális DAB+ rádió sugározta zenét az egész házban vagy lakásban hallgathatják anélkül, hogy magukkal kellene hordozniuk magát a lejátszót. Elég a mikrorendszert vezeték nélkül összekapcsolni a hangszórókkal, vagy más az ALL-connected rendszerrel kompatibilis audiokészülékekkel. A hang vezeték nélküli továbbírására szolgál a számos internetes szolgáltatással (Spotify, Napster, Aupeo!, ALLPlay™ Radio powered by TuneIn stb.) kompatibilis Panasonic Music Streaming alkalmazás. A felhasználó ily módon on-line hozzáférést nyer a népszerű streaming szervereken található sokmillió felvételhez

Emellett mindkét új mikrorendszer Bluetooth segítségével egyszerűen telefonra vagy táblagépre csatlakoztatható, amelyekből így egy szempillantás alatt egy egyszerű távirányító lesz. Elég összepárosítani a mobil készüléket az SC-PMX100 vagy SC-PMX70 rendszerek egyikével, és a rendszer ezt követően egyetlen képernyőgomb segítségével bekapcsolható és vezérelhető.

Csúcsszínvonalú autentikus hangminőség

A Panasonic új mikrorendszerei számos modernebb funkcióval és paraméterrel rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően jelentősen eltérnek elődeiktől. Mind az SC-PMX100, mind az SC-PMX70 támogatják a nagyfelbontású hangtechnológiákat, ami a standard CD által nyújtottnál jobb minőségű hangot jelent. A digitális vezeték nélküli fájlok mindkét készülék esetén megfelelő port segítségével USB pendrive-ról játszhatók le, az SC-PMX100 modell ezen kívül számítógép (USB DAC technológia) vagy DLNA segítségével végzett fájlátvitelt is lehetővé tesz.

A maximális minőség és autentikus hangzás érdekében mindkét mikrorendszer új digitális Panasonic márkájú erősítővel rendelkezik, amelyeket nemrég mutattunk be a nagyközönségnek. Az említett erősítők az audio világában napjainkban rendelkezésre álló legmodernebb technológiákat alkalmazzák (harmadik generációs LincsD-Amp, Virtual Battery Power Supply vagy Variable Gain Digital Amp azaz VGDA), ami lehetővé teszi az elektromos energia ellátás révén keletkező zaj vagy interferencia kiszűrését. Az eredmény a helyiség minden sarkát betöltő részletgazdag és kristálytiszta hangzás.

A 120 W teljesítményű erősítő kínálta új műszaki lehetőségeknek felelnek meg a modernizált hangszórók is. Az SC-PMX100 modell Super Sonic nevű magassugárzója (tweeter) akár az emberi fül számára már nem érzékelhető 100 kHz-ig is képes visszaadni a hangokat. Ez a garancia arra vonatkozólag, hogy zenehallgatáskor a felhasználó nem marad le a legfinomabb és leghalkabb hangokról sem.

Az SC-PMX100 hangszórói közé tartozik a mély hangok visszaadásáért felelős könnyű ám egyben szilárd, 14 centiméteres Bamboo Plant Opal mélynyomó is. A felhasznált eredeti anyagoknak (bambuszfa) köszönhetően tompít mindenféle nemkívánatos rezgést, és a felvétel pontosan úgy szól, ahogyan azt a szerzői elképzelték. Az SC-PMX70 rendszer mélynyomója esetén a gyártók precízen kifúrt lyukakkal ellátott faszenet használtak, amely szintén tompítja a rezgéseket, és legkiválóbb minőségű tiszta, természetes hangzást biztosít. Ehhez a két rendszer felépítéséhez felhasznált további tartozékok és nemes anyagok is hozzájárulnak.

Amikor a hagyományos rendszereknél a hangerőt alacsony szintre állítjuk, többnyire csökkent a hang minősége is. Ezt azonban az SC-PMX100 modell esetében megakadályozza a modern VGDA technológia, amely alacsonyabb hangerők esetén fokozza a minőséget, így a hangzás folyamatosan világos és tiszta, mindennemű háttérzaj nélkül. A hangzás tisztaságára ügyel a Virtual Battery Power Supply modern technológia is, amely az elektromos árammal végzett megtáplálás során biztosítja, hogy az még minimális hangerő mellett se okozzon háttérzajt.

A Panasonic legújabb CD-lejátszós Hi-Fi rendszere technikailag és stílusban is a minőséget képviseli
A Panasonic legújabb CD-lejátszós Hi-Fi rendszere technikailag és stílusban is a minőséget képviseli

Elegáns formaterv

Mindkét új modell – azaz mind az SC-PMX100, mind az SC-PMX70 – már első pillantásra felhívja magára a figyelmet a karakteres potenciométert tartalmazó elegáns elülső alumínium panellel, amelynek köszönhetően jól illeszkednek a legkülönbözőbb típusú belső terekbe. Az SC-PMX100 tetején is alumíniumpanel található. Mindeközben mindkét típus kellemesen helytakarékos méretű, azaz nem foglal sok helyet.

SC-PMX100 – műszaki adatok:

 • WiFi, Bluetooth és NFC
 • Apple AirPlay technológia
 • A Qualcomm AllPlay technológia a Panasonic ALL-connected rendszer keretén belül különböző helyiségekbe teszi lehetővé a hangátvitelt
 • Népszerű streaming szolgáltatások (Spotify, Rhapsody, Napster, ALLPlay™ Radio powered by TuneIn, Aupeo!, DoubleTwist stb.) támogatása
 • DLNA támogatás
 • CD és DAB+ rádió lejátszás
 • HD audio támogatás – USB pendrive, USB DAC és DLNA
 • 100KHz Super Sonic Tweeter
 • 3. generációs Lincs D-Amp technológia
 • 120W teljesítmény

SC-PMX70 – műszaki adatok:

 • Bluetooth és NFC
 • HD audio támogatás – USB pendrive
 • CD és DAB+ rádió lejátszás
 • 3. generációs Lincs D-Amp technológia
 • 120W teljesítmény
 • Fekete kivitel

(forrás: Panasonic)