A Nissan tanúsítási programjával garantálja a lehető legmagasabb színvonalú karosszériajavítást

A Nissan tanúsítási programjával garantálja a lehető legmagasabb színvonalú karosszériajavítást

A Nissan hálózatához kapcsolódva biztosított az eredeti Nissan alkatrészekhez, azonkívül előre fényezett karosszériaelemekhez való hozzáférés, melyek a fontos időmegtakarítás mellett a gazdasági totálkáros esetek számának minimalizálásához is hozzájárulnak.

A magas fokú ügyfél-elégedettség érdekében a karambolos gépjárműk javításának állandó, egységes színvonalát 122 auditált szabvány biztosítja.

A Nissan mára több mint 800 karosszériajavító műhelyt vont be tanúsítási programjába az EU országaiban, ami újabb előrelépést jelent a hatékonyságban és értékteremtésben mind az autótulajdonosok, mind a biztosítók szempontjából.

A tanúsított karosszériajavító műhelyek hálózata 2018-ban is tovább növekszik, a kitűzött célok alapján az ilyen szakműhelyek száma meghaladja ezután az ezret. A tanúsítás könnyebb hozzáférést biztosít a megfelelő, gyári technológiájú javításokhoz, ami megnyugtató az autótulajdonosoknak, és egyben minimalizálja a biztosítók költségkockázatát is. Magyarországon pillanatnyilag 8 tanúsított műhely van.

A Nissan szigorú követelményeket támasztó tanúsítási programjának célja a minőségbiztosítás, ami a javítási munkafolyamat optimalizálását célzó összesen 122, rendszeresen auditált szabvány alkalmazásán alapul.

A magas színvonal fenntartása érdekében a Nissan részletes programot fejlesztett ki a karosszériajavító műhelyek fejlesztésére, saját korábbi, iparági körökben széles körben elterjedt teljesítményjavító programjainak tapasztalataira támaszkodva. Az egyes tanúsított karosszériajavító műhelyek státusza a szabványoknak való megfeleléstől, egyes javítási modern műszaki megoldások alkalmazásától, ezenkívül a szakértelmi szinttől függ.

A Nissan 2012-ben indította el tanúsítási programját, hogy biztosítani tudja bármely Nissan gépkocsi biztonságát és integritását egy lehetőség szerinti baleset vagy a gépkocsi bármely más okból bekövetkező sérülése során. A tanúsított javítóműhely-hálózat bővítése iránti elkötelezettségével a Nissan még gond nélkül hozzáférhető, gyári technológiájú karosszériajavításokat, állandó elégedettséget és magas színvonalú színvonalat nyújt használóinak a hálózaton belül elvégzett javítási munkák esetén. Mindez egyben annak esélyét is növeli, hogy a kuncsaft létező biztosítási kötvénye meghosszabbítása mellett döntsön, ha eljön az ideje.

Jean-Christophe Mercier, a Nissan Europe szervizszolgáltatásokért felelős alelnöke közölte: „Érdekeltté tesszük a karambolos és másfajta karosszériasérült gépjárműk szervizpiacának leglényegesebb szereplőit abban, hogy a Nissan európai hálózatán belül maradva végezzék el a elengedhetetlen javítási munkákat, ami hozzájárul ahhoz, hogy meg tudjunk felelni gondokoskodási kötelezettségünknek az összes forgalomban található Nissan gépkocsival szemben.”

Hangoztatta még: „Ezzel a javításokhoz vezető legrövidebb, ezenfelül leginkább költségkímélő utat kínáljuk, tanúsított alkatrészekkel és szakértelemmel, ami drasztikusan csökkenti a másodlagos helyreállítási munkák iránti igényt, maradéktalanul megőrizve az adott jármű szerkezetének és biztonsági rendszereinek integritását.”

A Nissan ajánlatának ezenfelül egyes európai piacokon része a gazdasági totálkáros esetek csökkentését célzó kötelezettségvállalás is. Ennek révén a biztosítók által minden évben kifizetett legköltségesebb tételek közül több is kiesik, míg a javítás garantáltan megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak, és az adott esetben a legmegfelelőbb megoldást jelenti.

Jean-Christophe megjegyezte: „Úgy gondoljuk, hogy a gazdasági totálkár megállapításának kiküszöbölésére műszaki felkészültség, szakértelem, azonfelül a költségek kézben tartása kapcsán senki nem lehet jobb pozícióban, mint az adott gépkocsi gyártója. Ez komoly előnyt jelent az autótulajdonosoknak és a Nissan hálózatát használó biztosítótársaságoknak is. Biztosak vagyunk abban, hogy most minden szempontból a Nissan európai hálózata jelenti az ideális megoldást az autójavító ipar és kliensei részére is.”