A Nissan és a DeNA megkezdi az Easy Ride robotizált jármű mobilitási szolgáltatás tesztüzemét

A Nissan és a DeNA megkezdi az Easy Ride robotizált jármű mobilitási szolgáltatás tesztüzemét

Az elképzelések alapján az Easy Ride egy mobilitási szolgáltatás lesz azok részére, akik robotizált járművel igényelnének utazni az általuk választott helyre. A valós szituációk közt zajló tesztet Jokohama Minatomirai kerületében, Japán Kanagawa prefektúrájában rendezik. A résztvevők egy meghatározott útvonalon utazhatnak az önvezető technológiákkal felszerelt járművekkel. A Nissan teljes körű centruma és a jokohamai World Porters bevásárlóközpont közti útvonal hozzávetőlegesen 4,5 kilométer.

A flotta hatékony üzemeltetése és az ügyfelek nyugalma érdekében a Nissan és a DeNA megalakított egy távoli megfigyelőközpontot, mely a két társaság fejlett modern műszaki megoldásait használja.

A Nissan és a DeNA az Easy Ride utánozhatatlan szolgáltatásait is tesztelni fogja. A szolgáltatáshoz tartozó mobilalkalmazás igénybevételével az utasok szöveges vagy hangutasításokkal adhatják meg, mit akarnának csinálni, és választhatnak a ajánlott célállomások közül. A gépjárműbe szerelt táblagépen érzékelhető lesz a csaknem 500 ajánlott hely és nem messze zajló események is. Mindemellett a résztvevők megközelítőleg 40, a körzet kereskedőinél és éttermeiben beváltható kedvezmény kupont tölthetnek le saját okostelefonjukra.

A résztvevőket felkérik egy kérdőív kitöltésére is az általános felhasználói élménnyel, a helyi kereskedők és vendéglők kuponjainak felhasználásával, azonfelül az Easy Ride szolgáltatás preferált árával kapcsolatban. A Nissan és a DeNa a kérdőív eredményeit felhasználja a újabb fejlesztésekhez és későbbi tesztekhez.

Mindkét cég kutatja a jövő kereskedelmi lehetőségeit, mindent összevetve az Easy Ride szolgáltatás üzemeltetésével kapcsolatban a közösség bevonásával szerzett jártasságok hasznos információkkal szolgálnak a Nissan és a DeNa részére is. A Nissan és a DeNA közösen dolgozik ezután a vezető nélküli környezetekhez hozzáillő szolgáltatási tervek, kibővített szolgáltatási útvonalak, járműelosztási logika, utasfelvételi és lerakási folyamatok és a többnyelvű hozzájárulás fejlesztésén. A két társaság első alkalommal korlátozott környezetben tervezi elindítani az Easy Ride-ot, ezt követően 2020-ban vezetnék be a egész szolgáltatást.

A vállalkozások azt várják, hogy az Easy Ride lendületet ad a településeknek és kerületeknek, tudniillik az ügyfelek új helyi úti célokat fedezhetnek fel vele.