A Logiscool számítógépes szakember iskola 3,5 millió euró befektetést kapott

A Logiscool számítógépes szakember iskola 3,5 millió euró befektetést kapott

A Logiscool számítógépes szakember iskola 3,5 millió euró – azaz csaknem 1,2 milliárd forint – befektetést kapott, a fő befektető az Euroventures kockázati tőkealap-kezelő – közölték a felek sajtótájékoztatóján.

A 2014-ben indult Logiscool élményalapú számítógépes szakember iskola 6-18 éves gyerekeknek szolgáltat számítógépes szakember és digitális kurzusokat, táborokat, 16 országban, több mint 100 helyszínen vannak jelen, tanfolyamaikon több mint 60 000 diák kezdett el tanulni. Az iskola több mint 600 leckéből álló moduláris tananyaggal, és saját fejlesztésű nevelési platformmal ellátott, oktatóik egyetemista fiatalok.

A szélsebes növekedést a franchise modell bevezetésével érték el. A vállalat a korábbiakban az NNG autóipari navigációs szoftverfejlesztőt alapító és ebben a pillanatban angyal befektetőként tevékenykedő Balogh Pétertől kapott befektetést, amely segítette a céget a fejlesztésben és sikeresen elindította az internacionális piacok felé.

Az információ alapján az Euroventures és Szőke Márton kockázati tőkebefektető által most folyósított összeg nagy lendületet ad a újabb növekedéshez, biztosítja a csapat sokirányú fejlesztését, bővítését. A tőkebevonás hozzájárulásával a vállalat fel tudja gyorsítani a határon túli terjeszkedését, új piacokra lépését.

Az Euroventures a közép- és kelet-európai régióban funkcionáló kockázati tőke alapkezelő, forrásait továbbfejlesztett és szélsebesen növekvő vállalkozásaiba helyezi ki fővárosi irodáján át. Az aktuális 30 millió eurós Euroventures V Technology and Growth Fund a korábbi négy alaphoz hasonlóan 2 és 5 millió euró közti befektetéseket valósít meg.

mti