A képminőség új korszaka érkezik a Samsung 2022-es MICRO LED, Neo QLED és Lifestyle TV modelljeivel

A képminőség új korszaka érkezik a Samsung 2022-es MICRO LED, Neo QLED és Lifestyle TV modelljeivel

A Samsung przentálja legmodernebb MICRO LED, Neo QLED és Lifestyle televízióit. A modernizált kép- és hangminőséggel, új elérhető méretekkel, testreszabható kiegészítőkkel és modernizált kezelőfelülettel érkező 2022-es modellek megvalósítják a Samsung Képernyők mindenkinek! jövőképét és egészen jellegzetes felhasználói élményt biztosítanak.

MICRO LED: A kijelzőtechnológia csúcsteljesítménye

A Samsung kivételes MICRO LED monitorai hihetetlen képminőséget biztosítanak a 25 millió darab, mikrométeres méretű LED-nek betudhatóan, amelyek egyedileg állítják elő a fényt és a színeket. A masina tetszetős színeket, tiszta és kontrasztos képet jelenít meg, amely magával ragadja a felhasználókat.

A hardveres fejlesztések mellett a 2022-es MICRO LED tévék 20 bites szürkeárnyalatos színmélységet támogatnak, ezáltal minden jelenet hihetetlenül részletes lesz. A kép a legapróbb részletekig beállítható, több mint egymillió különféle fényerő- és színmélységopció válik hozzáférhetővé, ezáltal valódi HDR behatás várja a felhasználókat. A MICRO LED modellek a DCI és az Adobe RGB színskála 100 százalékát támogatják, mindent összevetve meseszerű, valóságos színekben jelenik meg rajtuk a tartalom. Ennek a teljesítménynek és a kialakításából adódó 99,99 százalékos kijelző-test aránynak betudhatóan a MICRO LED rendkívüli, modern élményt nyújt a tévénézőknek.

A MICRO LED idén nagyszámú felhasználóbarát megoldással és kényelmi funkcióval bővül.

A Művészeti móddal a felhasználók a képernyőn megjelenített műalkotásokkal vagy fotókkal galériává változtathatják az otthonukat. A 2022-es MICRO LED modelleken elérhető lesz két egyedileg, a képernyőre tervezett alkotás is Refik Anadol dizájnertől.

Az Osztott képernyő támogatásával a felhasználók egyidejűleg akár négy tartalmat is nézhetnek egyszerre, a négy HDMI bemenet bármelyikéről, mesés 4K felbontásban, akár 120fps mellett.

A Dolby Atmos hangzásnak hála a felső, oldalsó és alsó hangszórók együttesen rendkívüli, többdimenziós hangzást hoznak létre.

Neo Quantum Processzor és dinamikus hangzás a korszerű Neo QLED modellekben

A korszerűsített Neo Quantum Processzornak és a kép- mitöbb a hangtechnológia fejlődésének betudhatóan a 2022-es Neo QLED minden eddiginél élesebb képpel és tisztább hangzással érkezik. Az ez évi modell Neo Quantum Processzorával bemutatkozik a korszerűsített kontraszt leképezés a háttérvilágításon (BLU – back-light unit), melynek segédkezésével a Quantum Mini LED-ek fényereje 12 helyett 14 bites mélységgel vezérelhető. A szerkezet fényereje mindent összevetve a tavalyi 4096 fokozat négyszeresén, 16.384 fokozaton állítható a korrekt képalkotás érdekében.

A modern Adaptív fény modern műszaki megoldás a Neo Quantum Processzor hozzájárulásával elemzi a monitoron megjelenő vonalakat, formákat és felszíneket, és ezeket alapul véve módosítja a Quantum Mini LED-ek fénykibocsátását, hogy a kép és a fények még pontosabbak legyenek, a tartalom ugyanakkor HDR minőségben jelenjen meg. A Samsung 2022-es Neo QLED modelljeiben bemutatkozik a Mélység fokozó, egy jellegzetes képminőség javító algoritmus is. A modern műszaki megoldás automatán felismeri a képernyőn érzékelhető tárgyakat és kiemeli ezeket a háttérből, ezáltal mélységet ad a képnek és még élethűbbé teszi azt.

A 2022-es Neo QLED tévék Szemkímélő módja az integrált fényérzékelők és a napszakok alapján önvezérelten beállítja a fényerőt. A képernyő a környezeti fényviszonyokra reagálva szakaszosan csökkenti a fényerő szintjét és melegebb árnyalatokra vált, valamint ennek megfelelően kezeli a kékfény szintjét is. Ezeknek betudhatóan az esti tévézés is kellemesebb lehet, kevésbé fárasztja a szemet, ezáltal kevésbé lehet hatással az alvás minőségére.

A Neo QLED gépezetek hangzását is továbbfejlesztették. Az Object Tracking Sound (Többirányú hangzás minden jelenetben) funkcióval a hang követi az objektumok mozgását a képernyőn, a 2022-es készülékekbe mindazonáltal bekerült az OTS Pro, amely felfelé irányuló hangszórók támogatásával állít elő jellegzetes térhangzást. A modern Neo QLED modellek csodás Dolby Atmos hangzással érkeznek, amely ugyancsak a korszerű, az eszköz felső részén elhelyezett hangszórók hozzájárulásával emeli új szintre a házimozi élményt. A tévén látható hangszórók együttes teljesítményének hála a Neo QLED-ek hangja képes végig követni a monitoron érzékelhető akciót.

Modern műszaki megoldás és formatervezés a díjnyertes Lifestyle TV modellekben

A Samsung 2022-es Lifestyle televízióiban hasonlóképpen megjelennek a legkorszerűbb modern műszaki megoldások és a rendkívüli formatervezési megoldások. A The Frame, a The Sero és a The Serif is megkapta a korszerű Matt szűrőt, amely csökkenti a tükröződést, a fényvisszaverődést és a felületen kevésbé látszanak az ujjlenyomatok, mindent összevetve csak a problémamentes tévézés élménye marad. A 2022-es Lifestyle TV gépezetek Matt szűrője három tanúsítványt is elnyert az UL (Underwriter Laboratories) hitelesítőintézettől a Tükröződésmentes megjelenítésért.

A The Frame a múzeumok egyéni látogatásához hasonló valósághű élményt nyújt a tükröződésmentes paneltechnológiának hála. A Matt szűrőn kevésbé látszanak az ujjlenyomatok és a szennyeződések is, ezáltal a felhasználók folyamatosan nagyjából pompás állapotban élvezhetik kedvenc műalkotásaikat. A The Frame 32 colostól 85 colos méretig válik hozzáférhetővé.

A The Serif matt kerete hibátlanul illeszkedik a képernyő Matt szűrőjéhez, ezzel új szintre emeli az ikonikus dizájnt, és prémium megjelenésével kitűnően illeszkedik a legtöbb helyiség berendezéséhez. A 65 colos változat érkezésével a The Serif mostantól 43 és 65 colos közti méretekben kapható.

A The Sero2 új, Matt szűrőjével függőleges és vízszintes módban is kimagasló élményt nyújt a fogyasztóknak. A modern, függőleges módban szintén rendelkezésre áll Osztott képernyő szerepkör új szintre emeli a multitaskingot, a felhasználók ugyanabban az időben követhetnek két eltérő tartalmat a képernyő alsó és felső részén, vagy böngészhetnek az interneten míg kedvenc műsorukat nézik.

Modernizált Smart Hub és felhasználóközpontú alkalmazások

A Samsung 2022-es okostévéin elérhető a korszerűsödött Smart Hub, amely a tartalomkezelést és a felfedezést helyezi a fókuszba. A korszerű Smart Hub segédkezésével játszva elérhetők a felhasználók kedvenc tartalmai, és a rendszer nyújt támogatást felfedezni műsorokat, ezáltal kevesebb idő telik keresgéléssel. A Smart Hub oldalsávján a felhasználók játszva válthatnak az olyan kategóriák közt, mint a Média, a Játék (Játékközpont) és a Háttér mód.

Játékközpont: A Samsung Játékközponton át a játékosok gyorsabban indíthatják el a kedvenc játékaikat az eltérő streaming szolgáltatásokkal. A Samsung olyan vezető iparági szolgáltatásokkal üzemel egyesült erővel, mint az NVIDIA GeForce Now, a Stadia és az Utomik, mindent összevetve a felhasználók a játékok óriási választékához férhetnek hozzá.

Watch Together: A modern alkalmazás biztosítja, hogy a felhasználók videóhívást indítsanak a barátaikkal vagy családtagjaikkal kedvenc műsoraik és filmjeik nézése közben, és ezzel is közelebb kerüljenek szeretteikhez.

NFT Platform: Az alkalmazás egy felhasználóbarát, integrált platformmal támogatja a digitális műalkotások, tokenek felfedezését, vásárlását és értékesítését a MICRO LED, a Neo QLED és a The Frame tévéken.

Nagy tudású beállítás: Ezzel a funkcióval a felhasználók finomhangolhatják a beállításokat a megfelelő képminőség eléréséhez. Alap módban a képernyő 30 másodpercen belül, sebesen és szimplán kalibrálható, amíg a Professzionális mód 10 perc alatt optimalizálja a képernyőt a kifogástalan képminőség érdekében.

Új kiegészítők, a felhasználók igényeire szabva

A 2022-es modellekhez a kiegészítők kibővített kínálata tartozik, amelyekkel személyre szabható a felhasználói hatás. Az Önműködően Forgatható Fali Konzol és Állvány támogatásával a The Sero függőleges beállítása a szokásos modelleken szintén rendelkezésre áll, a felhasználók a képernyő automata elforgatásával mobilos tartalmakat is megjeleníthetnek a tévéjükön.

A tartozék mellett a 2022-es készülékeken elérhető a függőleges elrendezésű kezelőfelület is, mindent összevetve a Smart Hub, és az Osztott képernyő szerepkör felhasználható függőleges módban. A függőleges elrendezésben elérhetők olyan alkalmazások, mint a YouTube és a TikTok, sőt még a képernyőtükrözés és a kivetítés is. A Lifestyle funkciók, mint az Háttér mód+ és a Művészeti mód ugyancsak elérhetők függőleges módban. A távirányító új forgatógombja segédkezésével a felhasználók egy gombnyomással elforgathatják a képernyőt.

A The Frame kereteinek kibővített választékával és a minden TV-vel elérhető, szabadon mozgatható, keskeny falikonzollal a Samsung 2022-es televíziói úgyszólván teljesen testreszabhatók.

A hangzás új szintje a legfrissebb Hangprojektorok és sajátos funkciók hozzájárulásával

A 2022-es soundbar kínálat fejlesztéseinek hála a hangprojektorok még teljesebb, háromdimenziós hangzást biztosítanak, azonkívül új formatervet kaptak, melynek betudhatóan pompásan illeszkednek a Samsung TV-k által képviselt kifinomult megjelenéshez. A Samsung speciális megoldása, a Q Symphony a jellegzetes térhangzás érdekében szinkronizálja a Samsung Neo QLED tévék hangját. A hangprojektor és a TV hangszórói összehangoltan működnek, beleértve az eszköz felső részén felfedezhető hangszóróit is, ezáltal kiterjedt, erőteljes hangzást biztosítanak.

A Samsung 2022-es soundbarjai Vezeték nélküli Dolby Atmos csatlakozással is rendelkeznek, amely vezeték nélküli kapcsolatot nyújt a televízió és a hangprojektor közt, ezáltal kivételes élményt garatálnak zavaró kábelek nélkül.

A korszerű HW-S800B Ultra Slim Soundbar specifikus modell a keskeny kialakítású hangsugárzók kategóriájában, amely kompakt formában biztosít erőteljes basszust a mélynyomóiba integrált passzív membrános korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan. Az újonnan integrált felső hangszórókkal a HW-S800B egy kivételes produktivitású, erőteljes, tiszta hangzást nyújt, mindössze 4 cm-es készülékházzal.

„A képernyők funkciója a modern műszaki megoldás fejlődésével és az otthoni szórakozás változásával drámaian átalakult az előző években. Új termékcsaládunkkal olyan lenyűgöző otthoni moziélményt biztosítunk a felhasználóknak, amely az igényeik alapján személyre szabható – mondta Simon Sung, a Samsung Vizuális monitorok üzletágának alelnöke és értékesítési és marketingcsapatának vezetője. – Legyen szó akár mozirajongókról, elkötelezett tévénézőkről, játékosokról vagy a művészetek kedvelőiről, a Samsung olyan élvonalbeli kínálattal ellátott, amely bárkinek az otthonát szórakoztatóközponttá alakíthatja.”