A hatvani év vállalkozása kitüntetést a Bosch kapta

A hatvani év vállalkozása kitüntetést a Bosch kapta

Február 4-én ünnepélyes keretek közt nyújtották át a Hatvan Metropolisz Önkormányzata által elindított „Hatvan Metropolisz Partnere” program elismeréseit, mely alatt a helyi vállalkozások társadalmi, közéleti felelősségvállalását, aktivitását díjazzák. A program jelölő bizottságának javaslata alapján Hatvan Metropolisz Önkormányzat Képviselő-testülete „Az év vállalkozása” díjat 2015. évben a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. részére adományozta. Az elismerést Volker Schilling, a hatvani Bosch üzem gazdasági cégvezetője és Roger Seemeyer műszaki ügyvezető igazgató vették keresztül.

A kitüntetést azon, a városban funkcionáló, vagy tevékenykedő egyéni és társas vállalkozásoknak ítéli oda a metropolisz, melyek a privát lehetőségeikhez, gazdasági erejükhöz képest ugyancsak sokat tesznek a metropolisz gazdasági, infrastrukturális, sport, művelődési, vagy internacionális kapcsolatainak fejlődéséért, az oktatásért, az egészségügyért, mindemellett a városban funkcionáló közösségi csoportok céljainak megvalósításáért. „Tekintélyes öröm számunkra az elismerés, mivel a közvetlen környezettől kapott pozitív visszajelzésnek mindig kihangsúlyozott jelentősége van. Fontosnak tartjuk, hogy a régió legjelentősebb munkaadójaként a vállalatcsoport modernizált szellemiségéhez hűen még mindig együttműködjünk a várossal. Működésünk alatt folyamatosan azt tartottuk szem előtt, hogy a Bosch ne csak munkahelyeket nyújtson a városnak, hanem felelős vállalatként ennél sokkal többet: támogatóként vegyen részt a metropolisz tanítási, egészségügyi és művészeti életében„- nyilatkozta Volker Schilling, a hatvani Bosch üzem gazdasági cégvezetője.

A hatvani üzem a Bosch csoporton belül a világ legjelentősebb autóelektronikai gyáraként tizenhét éve működik és a töretlen munkahelyteremtés mellett fokozottan odafigyel a több ezer alkalmazottra és azok családjaikra, illetve a helyi célcsoportok helyzetét javító intézmények támogatására szintén. „Felelős nagyvállalatként azt tűztük ki célul, hogy együttműködünk a helyi alapítványokkal és közösségi csoportokkal. Ezért a Bosch és Hatvan metropolisz együttes célja az, hogy az emberek munkájának és hétköznapjainak szempontjából a metropolisz még élhetőbb legyen” – hangoztatta Roger Seemeyer műszaki igazgató.

A hatvani üzem régiós társadalmi szerepvállalása 2015-ben

Az üzem meghatározó jelentőségű a metropolisz és a régió közéletében. A 2015-ös fejlesztések közül különösen hatással van a metropolisz életére az áprilisban átadott, 170 millió forintból épült Tréning Centrum, mely jó úton halad, hogy a régió közép- és felsőfokú duális képzésének stratégiai fontosságú bázisa legyen. Itt zajlik a cégcsoport műszaki és gazdasági szakembereinek képzése szintén. A hatvani Bosch múlt évben 7 millió forintból újított fel a Szent István Általános Iskolában egy osztálytermet, és egy hozzá tartozó folyosót, ezenfelül bútorokat és tanulást segítő eszközöket vásárolt. Novemberben tematikus környezetvédelmi napot tartottak az iskolában, ahol a Bosch egy udvari ivókút átadásával szintén hozzájárult az iskolai szolgáltatások magasabb szintre emeléséhez. Szintén az nevelés körülményeinek a fejlesztését szolgálták azok a számítógépek, amelyeket a firma a metropolisz intézményeinek adományozott. A Bosch az egészségügy területén ugyancsak fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Ugyanakkor, hogy a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetével összefogva véradó akciókon minden évben több ezer Bosch munkatárs járul hozzá életek megmentéséhez, privát munkatársainak ugyancsak szervez egészségnevelő és szemléletformáló életmódprogramokat. A hatvani üzem segedelemével múlt évben szintén lényeges gyógyászati eszközökhöz jutott a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet. Ezenfelül a hatvani társaság előző évben a 300 ezer forintot adományozott a példa nélküli nevelési igényű és sérült gyerekek oktatását végző Lesznai Anna Módszertani Intézménynek, és is 300 ezer forintot az főleg gyermekek oktatásával és művészeti nevelésével foglalatoskodó Színes Alapítványnak.