A Consumer Technology Association idén is elismerte a Samsung kiváló tervezői és mérnöki teljesítményét

A Consumer Technology Association idén is elismerte a Samsung kiváló tervezői és mérnöki teljesítményét

A Samsung 44 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől a CES 2021 Innovációs Díját, köztük négy Legjobb Fejlesztés elismerést. A tekintélyes díj a legmodernebb technológiás, illusztris formatervezésű és páratlan kialakítású termékeket és szolgáltatásokat ismeri el. A megtisztelő díj a Samsung töretlen, hangsúlyos innovációit díjazza, amelyek a egész iparágra és a felhasználók életére ugyanúgy hatással vannak.

Idén a Galaxy Note20 5G, a Note20 Ultra 5G és a Galaxy Buds+ BTS kiadás is a Samsung Legjobb Újítás díjas termékei közé került. A társaság díjnyertes megoldásai nagyszámú kategóriában fellelhetőek, akárcsak a hozzáférhetőség, a számítógépes kiegészítők, a számítógépes hardverek és komponensek, a digitális képalkotás és fotózás, a beágyazott modern műszaki megoldások, a fitnesz és sport, a gaming, a fülhallgatók és személyi audiórendszerek, az egészség és wellness, a háztartási gépek, az otthoni audiovizuális tárgyak és kiegészítők, a mobileszközök és kiegészítők, az okosotthon megoldások, a szoftverek és mobilalkalmazások, a streaming, a fenntarthatósági megoldások, a viselhető okoseszközök és a vizuális megjelenítők.

A CES Innovációs Díját a világhírű bemutató tulajdonosa és szervezője, a Consumer Technology Association, CTA segíti. A CES 2021 a szervezet első teljesen digitális eseménye, amit 2021. január 11. és 14. közti időszakban bonyolítanak le meg. A Samsung virtuális sajtótájékoztatón szemlélteti fejlesztéseit a CES alatt, január 11-én 15:00-kor, amit a társaság élőben közvetít a Samsung Newsroom és a Samsung.com oldalain.

A Samsung termékei, amelyek kiérdemelték a CES 2021 Innovációs Díját:

Legjobb Fejlesztés a fülhallgatók és személyi audiórendszerek kategóriában: Samsung Galaxy Buds+ BTS kiadás

A CES 2021 Legjobb Újítás díját nyerte el a Galaxy Buds+ BTS kiadás, amely stúdiószintű, részletgazdag hangzást nyújt a felhasználóknak nemzetközileg. Az AKG hangzással és az iparági szinten is számottevő kétutas hangszóróval kiegyensúlyozott hangzás, tiszta magas hangok és mély basszusok állnak rendelkezésre. Az Ambient Sound modern műszaki megoldásnak betudhatóan a felhasználók eldönthetik, mennyit igényelnének beengedni a háttérzajból, az adaptív, három mikrofonos rendszerrel ugyanakkor minden hívás eszményien hallható lesz. A fülhallgatók egész nap használhatók az aksinak betudhatóan és akár egy órára elegendő töltésre is képesek pár perc alatt. A BTS jellegzetes lila árnyalatában pompázó fülhallgató nem kizárólag hangzásában speciális, divatos kiegészítőként is eszményien hasznosítható.

Legjobb Fejlesztés a mobileszközök kategóriában: Samsung Galaxy Note20 5G és Note20 Ultra 5G

Legjobb Újítás díjat nyert a Galaxy Note20 5G sorozat is, amely a Samsung korábbi legerősebb Note telefonjait hozta el, mivelhogy úgy működnek, akár egy számítógép és profi gaming eszközként is szolgálnak. A Galaxy Note20 impozáns megjelenítője, professzionális kamerája, szupergyors processzora, lehengerlő produktivitási megoldásai és a korszerűsített S Pennel elérhető egyéni igényeket kiszolgáló funkciók is hozzájárulnak a még különlegesebb felhasználói élményhez. A Note20 masinák kiemelkedően hatékony munkavégzést és professzionális játékélményt tesznek lehetővé.

Öko-Dizájn Díj a fenntarthatóság kategóriában: Samsung Galaxy Buds Live

A Galaxy Buds Live a Samsung kiemelkedő lifestyle fülhallgatója, amely egész nap kényelmesen viselhető, kifinomult stílusú, fenntartható alapanyagokkal, tervezéssel és a legmodernebb audiótechnológiával készült. A Galaxy Buds Live csodálatos hangélményt nyújt Aktív zajszűrés funkcióval és három mikrofonos rendszerrel. A fülhallgatók továbbá az iparág legkörnyezettudatosabb eszközei közé tartoznak, mivel újrahasznosított anyagokból, cserélhető alkatrészek felhasználásával készülnek, ezáltal a növekszik a áru életciklusa és kevesebb lesz a hulladékkibocsátás. A Galaxy Buds Live speciális hangélményt nyújt, pompásan mutat és a környezetet is kevésbé terheli.

Innovációs Díj egészség és wellness kategóriában: Samsung Galaxy Watch3

A Galaxy Watch3 egy multifunkcionális okosóra, amely egy luxuskaróra jellemzőit foglalja magába, míg teljeskörű wellness funkciókkal nyújt egész nap komfortos viseletet. A prémium alapanyagok és a neves forgatható gyűrű jó megjelenésű és időtálló formatervezéssel jelennek meg. A szerkezet egészségügyi funkcióival a felhasználók egészségesebb életmódot követhetnek. Az újgenerációs fitnesz opciók és a futóedző hozzájárulásával formában maradhatnak, az alvásértékeléssel segíthetik a regenerálódást, a maximális oxigénfelvétel és a véroxigénszint (SpO2) méréssel ugyanakkor ellenőrizhetik a tüdőkapacitásukat. Mindent összevetve lesz egész a Galaxy ökoszisztéma.

Innovációs Díj mobileszközök és digitális képalkotás kategóriában: Samsung Galaxy Z Flip 5G

A Galaxy Z Flip 5G egy hipergyors 5G sebességre képes, stílusos, kihajtható okostelefon. A Galaxy Z Flip 5G speciális Rejtett zsanérjának hála a konstrukció széles szögtartományban hajtható ki, akár egy laptop képernyője, mindent összevetve stabil felületre helyezve fantasztikussan alkalmas szelfik készítésére vagy videóhívások fogadására is. Hajlított módban a 6,7 colos monitoron automatán két képernyőfelület jelenik meg, mindent összevetve a felhasználók egyidejűleg nyomon követhetik a felső részen az eltérő tartalmakat, ameddig az alsó részen a vezérlő funkciókat.

Innovációs Díj mobileszközök kategóriában: Samsung Galaxy A51 5G

A Samsung Galaxy A51 5G ugyanabban az időben hozza el az 5G hálózat erejét azokkal a fogyasztóknak kiemelten releváns mobilinnovációkkal, akárcsak a lenyűgöző megjelenítő, a többlencsés kamerarendszer, a hosszú élettartamú áramforrás Gyorstöltéssel és az trendi kialakítás. Az 5G csatlakoztathatóságnak betudhatóan figyelemre méltó hálózati sebesség válik hozzáférhetővé, amellyel a felhasználói impulzus is szintet lép, zökkenőmentes játékélménnyel, korszerűsített videóhívásokkal és a kiváló színvonalú streaminggel. A Samsung a Galaxy A51 segédkezésével széles körben elérhetővé teszi az 5G adta lehetőségeket. Az modernizált megoldásoknak betudhatóan a modern funkciók és a megfizethetőség nagyszerű egyensúlyba került. A Galaxy A51 5G segédkezésével a felhasználók minden eddiginél gyorsabban csatlakozhatnak, készíthetnek- és oszthatnak meg tartalmakat.

Innovációs Díj szoftverek és mobilalkalmazások kategóriában: Samsung vezeték nélküli DeX A Samsung DeX a társaság kompatibilis Galaxy okostelefonokba és táblagépekbe integrált platformja, amely kínálja a fogyasztóknak, hogy egy külső kijelzővel teljeskörű asztali PC élményt érhessenek el. A DeX 2020-ban figyelemre méltó frissítéseket kapott, napjainkban már teljesen vezeték nélküli megoldással válik hozzáférhetővé, mindent összevetve használatához nincs szükség vezetékekre és kábelekre. A DeX kínálja a fogyasztóknak, hogy a Miracast modern műszaki megoldás alkalmazásával vezeték nélkül csatlakozzanak az okostévékhez, ezenfelül a monitorokhoz. A DeX-re finomított alkalmazások hasonlóan működnek, mint a PC-s környezetben, ezáltal a felhasználók úgy érezhetik, mintha egész értékű számítógépet hordanának a zsebükben.

Innovációs Díj streaming kategóriában: Samsung TV Plus

A Samsung TV Plus a Samsung Smart TV videós szolgáltatása, amely térítésmentes TV programokat ad és azonnali hozzáférést nyújt több mint 160 csatornához, köztük a legfrissebb hírekhez, sporthoz, mulattató műsorokhoz és újabb tartalmakhoz. Minden 2016 és 2020 közt forgalomba került Samsung Smart TV-re előre telepített alkalmazás némely Galaxy mobileszközökre költségmentesen letölthető. Milliók használják már a Samsung TV Plus-t, amely mindent összevetve a Samsung Smart TV platform egyik leginkább közkedvelt OTT szolgáltatása. A felhasználók előfizetés vagy bankkártyaadatok megadása nélkül, egyből térítésmentesen hozzáférhetnek a Samsung TV Plus tartalmaihoz, az indításhoz mindössze internetkapcsolat létfontosságú.

Innovációs Díj videókijelzők, emellett digitális képalkotás és fotózás kategóriákban: Samsung The Premiere

A Premiere LSP9T a társaság első HDR10+ tanúsítvánnyal ellátott, ultrarövid vetítési távolságú (UST) projektora. A Premiere a szokásos projektorokkal szemben, amelyeket távolra, vagy a mennyezetre szerelnek, a faltól centiméterekre elhelyezve is képes óriási, 130 colos képet kivetíteni. A hármas lézertechnológiának hála a 4K képminőséggel és jelentékeny fényerővel csodálatos képi hatást nyújt. Az integrált, többcsatornás hangszórók az Acoustic Beam korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan mozis minőségű hangzást biztosítanak. A Premiere projektoron megtalálható a Samsung Smart TV-k Tizen platformja, integrált streaming alkalmazásokkal és mobilos kivetítési funkciókkal kiegészítve. A Premiere prémium, nagy képernyős otthoni moziélményt nyújt, míg gördülékenyen illeszkedik a környezetébe.

Innovációs Díj otthoni audiovizuális szerkezetek és kiegészítők kategóriában: Samsung The Terrace Soundbar

A Samsung első kültéri TV készülékét kiegészítő, IP55 besorolású Terrace Soundbar ideális víz-és porállósággal büszkélkedhet, a hangzást mindazonáltal a különleges szabadtéri szórakoztatásra optimalizálja. Az trendi gépezet falra szerelhető vagy közvetlenül a The Terrace TV-hez is csatlakoztatható. A hangprojektor erőteljes, tiszta hangzást nyújt. A felhasználók a kert bármely pontjáról pompásan hallhatják a tévé hangját, egy másodpercnyi kimaradás nélkül. Ugyanakkor flottul küldhetnek keresztül hangfájlokat eszközeikről, vagy a tévét is szinkronizálhatják a hangszóróval. A Terrace Soundbar torzításcsökkentő technológiájának betudhatóan mély, tiszta basszust képes biztosítani az integrált mélynyomókkal. Az Adaptív hang jelenetenként optimalizálja a tartalmat, és alacsony hangerő mellett tisztán hallhatóvá teszi a beszédet.

Innovációs Díj számítógépes hardverek és komponensek kategóriában: Samsung SmartSSD Computational Storage Drive (CSD) 4TB

A felhasználókat kiszolgáló adatközpontok átviteli igénye kiemelkedően magas lehet a CPU, a GPU, az SSD-k és a RAM közt. A SmartSSD CSD számítási kapacitást nyújt a szilárdtest-meghajtónak, mindent összevetve az képes nagy mennyiségű információ egyidejű feldolgozására. Az FPGA és a PCIe Gen3 szilárdtest-technológián alapuló SmartSSD CSD fölöttébb magas hatékonyságot, párját ritkító energiahatékonyságot és csúcsminőségű megbízhatóságot nyújt a MI alapú elemzői feladatok elvégzéséhez, ráadásul a Big Data és IoT alkalmazásokhoz.

Innovációs Díj beágyazott modern műszaki megoldások, mindemellett számítógépes hardverek és komponensek kategóriákban: Samsung uMCP (UFS 3.1 256 GB + LPDDR5 12 GB)

A 10 nm-es 12 GB-os LPDDR5 mobil DRAM és a hatodik generációs V-NAND 256 GB-os univerzális flash tároló (3.1) első kombinációja, a Samsung uMCP egy tetemes lépés a prémium, nagysebességű, és kivételes energiahatékonyságú mobil memóriák kiterjedt felhasználása felé. A Samsung uMCP kínálja a nagyobb felbontású megjelenítők, mint a 4K/6K, mobileszközökön való felhasználását, tetejébe támogatja a zökkenőmentes multitasking feladatok elvégzését is.

Innovációs Díj egészség és wellness kategóriában: Samsung LM283N+

A jellegzetes beltéri világítási megoldás, amely támogatja a felhasználókat a melatonin szintjük megtartásában, mindezt a természetes fényhez hasonló módon. Az LM283N+ DAY nyújt támogatást a felhasználóknak a koncentrációban, amíg az LM283N+ NITE jobb alvást kínál, a fény színhőmérsékletétől függetlenül. Az LM283N+ utángyártott izzókkal hasznosítható az asztali- vagy éjjeli lámpákhoz.