A Bosch a legvonzóbb gyártó társaság Magyarországon

A Bosch a legvonzóbb gyártó társaság Magyarországon

Idén is a magyarországi Bosch csoport lett a legvonzóbb munkahely gyártó kategóriában a PwC Magyarország felmérése alapján. A tanácsadócég hatodik alkalommal vizsgálta meg hallgatók, pályakezdők, és már rutinos munkavállalók elvárását, a munkáltatói márkákkal kapcsolatos percepcióit, ráadásul azt, hogy hogyan befolyásolták ezeket az elmúlt időszak eseményei és a munkavégzés megváltozott körülményei. Idén huszonhatezren voltak ott a felmérésben.

A Bosch az elmúlt öt évhez hasonlóan idén is megnyerte a 2022 Legvonzóbb Munkahelye Díjat gyártó kategóriában. Az összesített listán mindazonáltal – egy helyet előrelépve a tavalyi eredményekhez képest – ezüstérmes lett. „Jelentősen büszkék vagyunk a díjakra, köszönjük mindenkinek, aki szavazatával idén is támogatott bennünket a kiélezett versenyben. Az ilyen pozitív visszajelzések állandóan erőt adnak a újabb munkához, mivelhogy azt mutatják, hogy a Boschnál jó úton járunk munkavállalóink támogatásában, a velük való együttműködésben” – mondta Somogyi András, a Bosch csoport emberi erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban.

A tanulmány alapján a korábbi évekhez képest idén lényegesen változtak a legszámottevőbb munkavállalói igények. A munka-magánélet egyensúlynál vagy a társasági szükségleteknél fontosabb lett az egzisztenciális biztonság. Ennek megteremtését mindazonáltal a munkavállalók mindinkább a munkáltatójuktól várják.

A Bosch csoport nyolc önálló cég szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik óriási határon túli ipari munkaadója, több mint 17 ezer munkavállalót foglalkoztat. A 2021-es pénzügyi évben 1711 milliárd forint egész nettó árbevételt ért el. A magyarországi Bosch intézmények olyan jövőt alakító területekre fókuszálnak, mint az elektromobilitás, az autonóm járművek, a mesterséges intelligencia és az Ipar 4.0 – mind a gyártás, mind a kutatás-fejlesztés területén.