Könyv-Bor-Jazz Fesztivál Balatonfüreden

Könyv-Bor-Jazz Fesztivál Balatonfüreden

Könyvbemutatókkal, koncertekkel, borkülönlegességekkel várják az érdeklődőket Balatonfüreden június 6. és 11. közt. A Könyv-Bor-Jazz Parádén rendezett könyvárverésen licitálni lehet ezt követően Blaha Lujza emlékalbumára is.

Magyar Kinga közölte, hogy a Jókai Mór Emlékház parkja reformkori nyomdává alakul, ahol a gyermekek megtervezhetik saját könyvborítójukat, a felnőttek mindazonáltal elkészíthetik könyvtáruk ex-libris képét. A Vaszary Galériában és annak teraszán az irodalom és a zene kap főszerepet, a Blaha utcán mindazonáltal borkülönlegességeket lehet kóstolni – fejtette ki a szervező. Közölte: az esemény első napján a Vaszary Kávézó terasza házigazdája a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok megnyitójának, melynek díszvendége Térey János költő, író lesz, akivel Lanczkor Gábor költő beszélget. Az est zárásaként Bardon Ivett és Piller Balázs koncertje hallható ezután. Szerdán kezdődik a Mike és Tsa és Portobello Aukciósház 86. könyvaukciójának könyvkiállítása a Vaszary Galériában, a kávézó teraszán ugyanakkor a Jelasity Péter-Barta Zsolt Duó borkóstolóval egybekötött koncertje hallható – mondta a szervező. Az esemény harmadik napján gyermekek részére rendezett író-olvasó találkozónak házigazdája a Lipták Gábor Települési Könyvtár, melynek vendége Kertész Erzsi író lesz. A Vaszary Galériában Bálint András színművész Arany János-estjét hallgathatják meg a kíváncsiskodók, a kávézó teraszán a Rafael Márió Trió zenél. Különleges, improvizatív tárlatvezetéssel várja pénteken a érdeklődőket a Kortársunk Daumer című bemutatón Szőke András filmrendező, színész a Vaszary Galériában. A kávézó teraszán Tóbiás Krisztián A Wilkinson penge című kötetét mutatják be, ezt követően az Anna és Ivett kalandjai nevű formáció ukulelével kísért énekkel mulattatja a közönséget, Géczi János író ugyanakkor életéről beszél ezt követően.

A Blaha utcán ugyanezen a napon borbemutató és borkóstoló, a Mol Felettébb Balaton színpadon mindazonáltal jazzkoncertek várják a érdeklődőket. Mások mellett fellép a Hot Jazz Band.

Szombaton délelőtt gyermekkoncert, kora este mindazonáltal Hobó áll az érdeklődők rendelkezésére a Vaszary Kávézó teraszán, akivel Szőcs Géza költő beszélget.

A Galéria Széchenyi termében rendezik meg a Mike és Tsa és Portobello Aukciós Ház 86. könyvaukcióját, amelyen olyan könyvritkaságokat árvereznek el, mint a Bécsi Arany Biblia, a Blaha Lujza-emlékalbum Porzsolt Kálmán szerkesztésében, Jókai Anna Kötél nélkül című írása és Kosztolányi Dezső egyik kézirata – mondta a szervező.

A rendezvény zárónapján a Vaszary Kávézó teraszán Lanczkor-Kocsis Krisztina fuvolaművész Partita című művének könyvbemutatóját tartják, mely Johann Sebastian Bach a-moll szólódarabjának titkait elemzi, kora este Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertezik.

Az esemény kulturális programjai díjmentesen látogathatók – fűzte hozzá.

mti