Kilenc modernizált magyar vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Kilenc modernizált magyar vállalkozás mutatkozott be Izraelben

Kilenc magyar modernizált vállalkozás mutatkozott be Izraelben, a Tel-Avivban megszervezett Axis innovációs szimpóziumon, a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának segédkezésével.

Az idén március 7-én és 8-án tartott internacionális fórumon évről évre a Föld élvonalbeli innovációs vállalkozásai vesznek részt, hogy kereskedelmi kapcsolatokat alakítsanak ki befektetőkkel, emellett a technológiai újításokban élen járó vállalkozások képviselőivel.

Az idén Magyarország megkülönböztetett partnerországként volt ott a találkozón. Minden startupot szigorú szempontrendszer alapján szakmai zsűri választott ki – közölte a kereskedőház. A szimpóziumon többek között bemutatkozott a parkolószenzorokkal foglalatoskodó Spark, az egészségügyi szoftverfejlesztő Spicy Analytics, a takarítószolgáltatást fejlesztő Rendi, a szőlőtermesztés- és felhasználás egész folyamatát monitorozó Winedata, a technológiai vállalkozásokat fejlesztő Lab. Coop, ráadásul az ügyfélmenedzsment alatt hasznavehető mesterséges intelligenciával munkálkodó a Talk-a-bot.

A kilenc csapat közül az Axis főszervezői által kiválasztott három magyar startup a nagyszínpadon is prezentálhatta projektjét. Ezáltal az ipari logisztikát, raktározást segítő Pozi Technologies, a marketing automatizációt új alapokra helyező Automizy nevű vállalkozás, és a mobiltelefonokra nyelvoktató alkalmazást készítő Xeropan.

A találkozón előadást tartott Tekintélyes Andor tel-avivi nagykövet, aki példaként ismertette a magyarországi befektetési lehetőségeket, és prezentálta a magyar innovációs ökoszisztémát.

A magyar startupok több szakmai programon is részt vesznek Izraelben, mindent összevetve példaként információkat szerezhetnek a piaci környezetről, ellátogatnak a legjelentősebb inkubátorházakba és befektetőkkel folytathatnak perszonális megbeszéléseket.

mti