Idén is várja a közönséget a paksi Internacionális Gastroblues Rendezvény

Idén is várja a közönséget a paksi Internacionális Gastroblues Rendezvény

Koncertekkel, főzőversennyel, szokásos magyar ennivalók és italok bemutatójával, mitöbb határon túli és magyar előadókkal várja a blues, dzsessz és rock zene kedvelőit július 2. és 8. közt a paksi Internacionális Gastroblues Esemény.

A 26. alkalommal megszervezett seregszemle szokásokhoz híven a hétfői klubkoncerttel indul, ahol többnyire fiatal helyi előadók, zenekarok is bemutatkozhatnak, csütörtöktől mindazonáltal a hagyományokhoz híven az internacionális és magyar fellépőké lesz az ESZI Csarnok nagyszínpada – közölték a szervezők.

A fellépők közt lesz idén mások mellett az Egyesült Királyságból JCM feat Jon Hiseman, Clem Clempson & Mark Clarke, Aynsley Lister, az ír Grainne Duffy, emellett a Tommy Katona Band, Török Ádám és a Mini, a Deák Bill Blues Band, Ferenczi György és a Rackajam, a Karthago, Varga János és a Mediterrán Combo, sőt még Takáts Eszter és Zenekara.

A hagyományokhoz híven a Gastroblues Rendezvény előadói közül néhányan a megszentelt hely szellemiségéhez illő rövid, meghitt hangulatú hangversenyt adnak a helyi Evangélikus templomban is.

Idei újdonság lesz pénteken és szombaton a Jó ebédhez szól a blues! című program, amely déltől a csarnok nyitásáig számít a nagyközönségre, a térítésmentesen, belépő nélkül várja az érdeklődőket vasárnapi szabadtéri főzőversenyeken mindazonáltal szélesebb zenei kínálattal is találhatja szemben magát ezután a publikum.

mti