BMW Motorrad Days 2022

BMW Motorrad Days 2022

A BMW Motorrad Days 2022. július 2-án és 3-án kerül megrendezésre a berlini kiállítási térségben. A Föld legnagyobb BMW Motorrad találkozója közvetlenül a Pure&Crafted Parádé (július 1.) után kerül megrendezésre, és története alatt első alkalommal invitálja internacionális rajongótáborát a német fővárosba.

„Úgy gondoljuk, hogy Berlin nagyszerű színtér a BMW Motorrad Days részére. A gazdag kulturális ismereteket, ugyanakkor a régióból származó kirándulási opciók széles skáláját és nem mindennapi életstílust kínáló, internacionális nagyvárosként jegyzett német fővárosában minden adott ahhoz, hogy a BMW Motorrad Days még változatosabbá és vonzóbbá váljon” – mondta Dr. Markus Schramm, a BMW Motorrad vezetője. Az internacionális BMW motorkerékpár-gyártás szíve 53 éve Berlinben, az itteni gyárban dobog, és csaknem az összes BMW motorkerékpár gumiabroncsaiban berlini levegő van.

A korszerű portékák, a mesés mutatványok, a tesztmotorozási opciók és az együttes gurulások mellett a vendégeket még sok más érdekesség is várja. A Föld minden tájáról érkező motorkerékpár-rajongók már most bejegyezték a találkozót naptárukba, mint kihagyhatatlan eseményt. Az olyan távoli országokból – akárcsak az Egyesült Államok, Japán vagy Ausztrália – érkező érdeklődők, a sport-, túra- és endurómotorosok, vagy az épített motorok, netán a motorsportok rajongói, mind megtalálják a BMW Motorrad Days-en a számukra legmegfelelőbb eseményt. Akár napközben, a óriási szektorban barangolva a régi és új motorkerékpárok közt, akár este, az élőzenés forgatagban.

A Streetbike Stunt Show, a Trial Show és az FMX Show bámulatos ügyességű résztvevői a fizika határait feszegetik. A meredek falon versenyzők régi hagyományait ugyanakkor az Original Motodromban, a Föld legrégebbi, még folyamatosan „utazó” meredek falán elevenítik fel. Donald Ganslmeier és csapata varázslatos stílusban dübörög át a fából készült deszkákon történelmi motorkerékpárokkal. A custom motorkerékpárok rajongói ugyanakkor a Wheels Area-ban élhetik ki magukat.

Az egész termékkínálatot bemutató tesztmotorozási esélyek mellett természetesen Berlin és Brandenburg bájos környékét is kívánatos felfedezni motorral. A vendégek a helyi vezetőkkel rendezett tesztmotorozási akciók és a vezetett endurótúrák keretében ismerhetik meg a vidéket. Még azok a leendő motorosok is, akiknek még nincs jogosítványuk, kipróbálhatják magukat egy BMW motorkerékpáron. Enduró tréningeken való részvételre is mód nyílik ezt követően.

Egy másik előkelő esemény a BMW motorkerékpár-gyárban tartott üzemlátogatás lesz, amely a BMW Motorrad Days keretében első alkalommal nyújt betekintést az internacionális motorkerékpár-gyártásba.

A kiterjedt kiállítási és vásárterület a BMW Motorrad sokszínűségét tükrözi. A BMW Motorrad egész termékpalettája mellett a vendégek egy-két meglepetésre is számíthatnak. Csaknem 50 prezentáló lesz jelen a helyszínen, hogy tanácsot nyújtson a valószínűsíthető ügyfeleknek, illetve bemutassa a modern ötleteket és a BMW Motorradhoz kapcsolódó továbbfejlesztett kiegészítőket.

A fiatal vendégekről sem feledkeztek meg a szervezők: a Kids Area-ban számos izgalmas játék és egy speciálisan erre a célra kialakított Kids Bike pálya várja a vendégeket – az izgalmas és akciódús hétvége garantált.

A program újdonsága a Pure&Crafted Fesztiválról ismert General Store, jó néhány kiállítóval az életmód szektorból, ugyanakkor a „The House of Machines” bár a Marshall élőzenei színpadával.

Mindenki, aki távoli tájakról álmodik, megnézheti a moziteremben az egyik úti beszámolót, míg a motorsport rajongói a BMW Motorrad WorldSBK csapat sztárjait láthatják.

A BMW Motorrad Days már régóta tradicionális eseménynek számít, és minden motoros naptárában állandó helyet foglal el. A rendezvényt 2001-ben szervezték össze első alkalommal az ausztriai Seefeldben, ezt követően 18 alkalommal Garmisch-Partenkirchenben. A 2020-as és 2021-es évben a találkozót a mindenre kiterjedő járvány okán nem tartották meg. A „BMW Motorrad Days Berlinbe költözik” elhatározás azzal a céllal született, hogy a jövőre nézve új utat törjön a márkafejlesztés kapcsán, új koncepciókat dolgozzon ki, s mindezek által a BMW Motorrad Days erőteljes, friss lendületet kapjon. Berlin mindemellett ideális platformot nyújt a két keréken is megvalósuló korszerű települési mobilitási koncepciók részére.

A Pure&Crafted Rendezvény közvetlenül a BMW Motorrad Days előtt, július 1-jén kerül megrendezésre. A 2015-ben Berlinben elindított és a BMW Motorrad által kezdeményezett parádé második alkalommal kerül megrendezésre a berlini kiállítási övezet nyári kertjében, és természetesen idén is a BMW Motorrad a főszponzor. A rajongók az élő zene, a motorkerékpáros kultúra és a heritage életérzés rendkívüli keverékét élhetik át.