A szuper villanykörte elriasztja a betörőt

A szuper villanykörte elriasztja a betörőt

Ha este csöngetnek, úgy kapcsolgatja a lámpákat, mintha valaki az ajtóhoz menne.

Bármilyen otthoni lámpába becsavarható kivitelben készül a BeOn Burglar Deterrent, vagyis betörőriasztó fényforrása. A gyártáshoz a Kickstarteren tőkét gyűjtő cég megoldása az egész lakás világításának vezérlését védelmi funkciókra használja.

Azt szimulálja, mintha otthon lennénk

A vezeték nélkül vezérelhető ledes villanykörték megtanulják, hogy a lakásban vagy házban élők mikor és mennyi ideig szokták felkapcsolni őket. Így képesek szimulálni azt, mintha emberek tartózkodnának otthon.

A rendszer a csengővel is összeköthető, ilyen esetben pedig képes szimulálni azt, hogy éjjel valaki az egyik szobától az ajtóhoz vezető úton végig felkapcsolja a lámpákat. A vezérlés programozása okostelefonos appból történhetl, Bluetoothon keresztül.

Áramszünet esetén is világít

Az izzókba akkumulátort is szereltek, így egy ideig áramszünet esetén is tudnak világítani. A rendszer úgy is beállítható, hogy az otthon tartózkodók számára derengő éjjeli fényt biztosítson, ha pedig a füstdetektor riasztását érzékeli, felkapcsoljon.

A BeOn Burglar Deterrent első példányait jövő tavasszal tervezik szállítani, ha a gyártás finanszírozása sikerrel jár. A vezérelhető izzókból három darabot 239 dolláros, vagyis hatvanezer forintos árért lehet majd megvenni, a nagyobb csomagokra a cég kedvezményt ad.

(forrás: origo.hu)