A Kool & the Gang koncertjével indul az ez évi Paloznaki Jazzpiknik

A Kool & the Gang koncertjével indul az ez évi Paloznaki Jazzpiknik

A világhírű Kool & the Gang koncertjével indul az ez évi Paloznaki Jazzpiknik, amely augusztus 3-án, 4-én és 5-én internacionális és magyar előadókkal, ezenkívül színvonalas gasztronómiai kínálattal számít a nagyközönségre.

A Homola Pincészet hatodik alkalommal megrendezendő programsorozata 3 napon keresztül, 4 színpadon, 20 koncerttel fogadja a vendégeket, a parádé 2015-től a Meglehetősen Balaton rendezvénysorozat tagja – emlékeztettek a szervezők programismertetőjükben.

A Kool & the Gang koncertjével indul az ez évi Paloznaki Jazzpiknik
A Kool & the Gang koncertjével indul az ez évi Paloznaki Jazzpiknik

Idén egy rendkívüli nulladik nappal indul a Jazzpiknik: a Group’n’Swing után a világhírű Kool & the Gang ad koncertet a Nagyszínpadon.

Augusztus 4-én fellép az angol acid jazz csapat, az Incognito, ezután a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. Az Incognito előtt a Kéknyúl & Jónás Vera veszi birtokba a Nagyszínpadot, ameddig a Tájház Színpad fő fellépője ezen a napon a The Qualitons lesz.

Augusztus 5-én a Swing á la Django és a Peet Project lép fel a Nagyszínpadon, az este sztárja ugyanakkor a Matt Bianco lesz, aki a holland New Cool Collective-vel érkezik. A Tájház Színpadon az Antal Gábor trió kezdi a napot, ezt követően fellép a Dj Bootsie Live Band, az estét mindazonáltal a Sárik Péter trió és Berki Tamás zárja.

A Sáfránkert Vendéglő előtt a falu főutcáján jazzformációk mulattatják a járókelőket. Idén újdonság lesz a Pezsgő terasz.

A Jazzpikniken a Balaton északi partjának éttermei és kézműves termelői biztosítják a harapnivalókat. Az esemény borkínálatának kiindulópontját a házigazda Homola Pincészet borai adják, azonkívül kaphatók lesznek a térségből származó pincészetek válogatott borai is.

Idén is lehet TukTukokkal közlekedni a helyszínek közt. Délutánonként interaktív programok várják a gyerekeket a Tájház udvaron és a Nagyszínpad mellett.

mti