2018 Xbox E3 bejelentések – Minden, melyet a 2018-as Xbox E3 szimpóziumon bejelentettünk.

2018 Xbox E3 bejelentések – Minden, melyet a 2018-as Xbox E3 szimpóziumon bejelentettünk.

Nemrégiben volt a legnagyobb Xbox E3 előadás a Microsoft történetében. A találkozót több, mint 6,000 ember követte élőben, beleértve több, mint 1,000 rajongót, akik meghívásos úton juthattak be a Microsoft Theater nagytermébe. A Microsoft nyilvánosságra hozta, hogy kiemelkedően bővíti játékfejlesztő stúdióinak részére, és rekord mennyiségű, összesen 52 játékot ismertetett a színpadon, beleértve 18 konzol exkluzív címet, és 15 világpremiert. A változatos kínálat mindenki részére szolgált érdekességgel, olyan exkluzívokkal, mint a Forza Horizon 4, Halo Infinite és Gears 5, és olyan független játékokkal, mint a Session, Below, Ashen és Tunic. A jövő év legnagyobb sikercímei, úgy mint a Fallout 76, Tom Clancy’s The Division 2, Kingdom Hearts 3, Devil May Cry 5, Battlefield V, Metro Exodus és Shadow of the Tomb Raider, kihasználják az Xbox One X-ben rejlő plusz lehetőségeket.

„Soha nem volt jobb a játékipar részesének lenni, mikor is a kis és jókora stúdiók több, mint kétmilliárd játékos részére készítenek fantasztikus játékokat” – mondta Phil Spencer, a Microsoft Gaming üzletágának vezetője. „A Microsoftnál elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a játékosok azzal és úgy játszhassanak, amivel csak szándékoznának, ahol csak akarnának, akikkel csak akarnának.”

Még több eredeti tartalomba fektetünk

A Microsoft közzétette, hogy kibővíti játékfejlesztő stúdióinak számát öt új találékony csapattal a Microsoft Studios családon belül. A korszerű befektetések közé sorolható egy teljesen új stúdió, a The Initiative, azonkívül a Playground Games megvásárlása, és a Ninja Theory, Undead Labs és Compulsion Games megvásárlásának szándéknyilatkozata.

The Initiative. A Santa Monica (Kalifornia) központú, új Microsoft stúdiót Darrel Gallagher vezeti, ez a csapat korszakalkotó új világok, karakterek és játékélmények megalkotására alakult meg.

Playground Games. A Microsoft megszerezte a Nagy-Britanniai központú Playground Games csapatát, amely már 2010 óta támogatja a Forza széria új szintre emelését. Ebben az esztendőben megjelenő Forza Horizon 4 mellett a Playground Games egy teljesen új, nyílt világú játék fejlesztéséhez is felhasználja tapasztalatait.

Ninja Theory. A Ninja Theory és a Microsoft közti kapcsolat 2000-ben kezdődött az eredeti Xbox konzolra készült Kung Fu Chaos játékkal, és a Hellblade Xbox One megjelenésével ért csúcspontjára. A Microsoft szándéka a Ninja Theory megszerzésére arra irányul, hogy ez a ötletes csapat minden létfontosságú erőforrással rendelkezzen ahhoz, hogy a Hellblade: Senua’s Sacrifice-hoz hasonló, ambiciózus játékokat alkothasson.

Undead Labs. A seattle-i központú Undead Labs a közkedvelt State of Decay széria fejlesztője, amit nemzetközileg rajongók milliói kedvelnek. A State of Decay 2 megjelenése utáni első két hétben immáron nagyjából kétmillió játékos csatlakozott a túlélőkalandhoz, és több, mint kétmilliárd zombit öltek meg. Az Undead Labs megszerzésével a Microsoft elkötelezi magát a franchise bővítése mellett, és hogy a zombis túlélőjátékok stílusát új szintre emelje.

Compulsion Games. Amennyire a We Happy Few eléri a egész, multiplatform megjelenését augusztus 10-én, a Microsoft kifejezte szándékát a monterali központú Compulsion Games megszerzésére. A Complusion, miután csatlakozott a Microsoft Studios-hoz, még több szabadsággal és erőforrással fog rendelkezni ahhoz, hogy még nagyobb kockázatokat vállaljon, és még ambiciózusabb világokat építhessen.

„A Microsoft Studios kötelékében készülő játékaink a legnagyobbak közé tartoznak” – mondta Matt Booty, a Microsoft Studios elnöke. „Növekedésünk stratégiája, hogy a játékosok által szeretett világokat bővítsük, míg olyan modern exkluzív játékokat fejlesszünk, amik növelik az aktivitást platformunkon. Szerfelett izgatottak vagyunk, hogy öt új stúdiót köszönthetünk a Microsoft családban. Úgy gondoljuk, ezek a csapatok rendelkeznek azzal a ötletes erővel és működési kiválósággal, hogy az iparágat megváltoztató játékok következő hullámát létrehozzák.”

E ötletes csapatok hozzáadása erősíti a Microsoft vízióját a játékok kapcsán, amely az eredeti tartalmak iránti elkötelezettséggel kezdődik. A cég minden eszközre fejleszt játékokat, beleértve újonnan bejelentett Microsoft Studios projekteket is. a színpadon három új Gears of War játékot jelentettünk be – Gears 5, Gears Tactics, Gears Pop! – azonkívül olyan címeket, mint a Battletoads, Forza Horizon 4 és Halo Infinite, a Slipspace Engine-en futó új epizód Master Chief történetében.

Érd el kedvenc játékaidat gyorsabban és jobban, mint valaha

A Microsoft több új játékot is bejelentett, melyek az év későbbi részében az Xbox Game Pass kínálatához kapcsolódnak, példaként Forza Horizon 4, Fallout 4, Tom Clancy’s The Division és The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, amellett új ID@Xbox játékokat, melyek a megjelenésük napján bekerülnek a szolgáltatásba. A Microsoft ezen kívül új modernizált funkciókat is bejelentett, melyek a digitális játékok használatát támogatják, beleértve a FastStart szerepkört. Ez egy új fejlesztés a Microsoft Gépi Ismeretszerzés (Machine Learning) csapatától, továbbá a Microsoft Gaminc Cloud csapata is dolgozik egy stream szolgáltatáson, mellyel konzolminőségű játék közvetíthető bármilyen eszközre.

„Hihetetlen az Xbox Game Pass játék-ökoszisztémára gyakorolt pozitív hatása. A játékosok több, mint 40%-kal több játékkal játszanak, és a játékidő is több, mint 20%-kal növekedett” – mondta Mike Nichols, a Microsoft Gaming üzletágának marketing vezetője. „Több, mint 100 nagyszerű játékkal az Xbox Game Pass fantasztikus értéket képvisel a játékok világában.”

Xbox Game Pass. Az Xbox Game Pass brosúra tovább bővül, olyan sikercímekkel már a mai naptól, mint a Fallout 4, The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited és Tom Clancy’s The Division. A Microsoft több figyelemre méltó ID@Xbox játékot is bejelentett, melyek megjelenésük napjától az Xbox Game Pass-ban is elérhetőek lesznek. Ezek a Warhammer: Vermintide 2, Ashen, Afterparty és Phoenix Point, és természetesen minden first-party exkluzív játékunk, a Forza Horizon 4, Crackdown 3, Gears 5 és Halo: The Master Chief Collection, amelyek 2018-ban és azután jelennek meg.

FastStart (Xbox One). A FastStart funkcióval kétszer olyan sebesen kezdheted el a játékot, amihez elég csak egy kis részét letölteni a egész címnek. A FastStart felismeri, mely fájlokra van szükség a játék megkezdéséhez, és ezeket tölti le első alkalommal, hogy minél hamarabb indítható legyen a játék, ameddig a többi része a háttérben töltődik le. Szimplán megtalálhatod a FastStart funkcióval ellátott játékokat, ezt követően a letöltés megkezdése után a konzolod gondoskodik mindenről. Ennyire sima.

Xbox Adaptive Kontroller (Xbox One, Windows 10). Június 11-én 18 órától elérhető az Xbox Adaptive Kontroller előrendelése, amit korlátozott mozgással élő játékosok részére hoztunk létre. Az Xbox kontroller család legmodernebb tagja mindössze a Microsoft Store-on át elérhető $99.99 USD áron. A kontrollert úgy terveztük, hogy minél jobban alkalmazkodjon a játékosok speciális igényeihez oly módon, ami hagyományos, bővíthető és megfizethető.

A Mixer, a Microsoft stream szolgáltatása permanensen növekszik, és alig hat hónap alatt megduplázta nézői számát, amely immáron nagyjából havi 20 millió. A növekedés hajtóereje legfőképp a mobil platform.

A legjobb hely az exkluzívok, sikercímek és független játékok részére

Az Xbox One még mindig a legjobb hely a legnagyobb sikercímek részére. Immáron nagyjából 220 játék ellátott Xbox One X támogatással, amelyek mind kihasználják a Föld legerősebb konzoljának extra lehetőségeit. Olyan új játékok élnek ezzel a lehetőséggel, mint a Fallout 76 a Bethesda Game Studios-tól, a Cyberpunk 2077 a CD Projekt RED-ről, a Tom Clancy’s The Division 2 a Ubisoft Massive-től, és több tucat másik. A független fejlesztők is újítanak Xbox One konzolon olyan konzol exkluzív játékokkal, mint a Session, Below, Ashen és Tunic.